urednistvo@preteklih24.si

48-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 66 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 212 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč pri katerih se je ena oseba huje in ena oseba lažje telesno poškodovala, pri ostalih pa je nastala le materialna škoda. S področja kriminalitete so obravnavali 9 tatvine in 4 poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 7 primerih, in sicer štirikrat na javnem mestu in trikrat v zasebnih prostorih.


Slika je simbolična

 

 

 

Preko noči je neznani storilec v Strunjanu, iz parkiranega avtomobila ukradel dve električni kolesi znamke Specialized in s tem lastnika oškodoval za skupno 4.000 EUR. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba. Neznanec je električno kolo ukradel tudi v Kopru. Gre za kolo znamke Torpedo E-City, vredno 1.300 EUR. Tudi v tem primeru storilcu sledi kazenska ovadba.

Ob 6.14 je na cesti od Podgrada proti Materiji prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo tovornjaka – cisterne. Policisti so ugotovili, da je 42-letni voznik tovornega vozila poskušal preprečiti trk s košuto, ki je stekla na cesto in pri tem zapeljal s ceste. Cisterna je bila prazna, nastala je le manjša materialna škoda. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.
Cesta je bila zaradi reševanja tovornega vozila nekaj časa popolnoma zaprta, nastali so krajši zastoji.

Na cesti Rižana – Črni Kal je ob 16.10, zaradi neprilagojene hitrosti, padel 48-letni kolesar, državljan Francije. Policisti so ugotovili, da je bil v nesrečo udeležen sam in da se je ob padcu huje telesno poškodoval po glavi. Kolesarja so na kraju oskrbeli reševalci in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola. Kolesarju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 16.42 je v Sv. Antonu prišlo do trčenja med 17-letnim voznikom mopeda in 19-letno voznico osebnega vozila. Na kraju so policisti ugotovili, da je mopedist izsilil prednost voznici in s tem povzročil prometno nesrečo. Zoper mopedista, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Prometni policisti so ob 23.44 na avtocesti pri Kastelcu opravili postopek s 24-letnim Koprčanom, ki je policistom izročil manjšo količino prepovedan droge konoplja. Zaradi suma vožnje pod vplivom mamil je bil opravljen hitri test, ki je bil pozitiven, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Policisti so hkrati ugotovili, da je vozilo, ki ga je vozil moški neregistrirano in da mu je potekel tudi tehnični pregled. Zaradi posesti prepovedane droge so policisti uvedli hitri postopek z odločbo, zaradi kršitve cestno prometnih pravil pa moškemu sledi obdolžilni predlog.

 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od včeraj 26. 8. 2020 od 6.00 ure, do danes 27. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 26 oseb, od tega so 3 vrnili italijanski varnostni organi. 3 osebe so na območju Republike Slovenije zaprosile za mednarodno zaščito, zato so bili nastanjeni v azilni dom, ostali pa bodo po postopku vračani hrvaškim varnostnim organom.

Obravnavani po enotah:
PP Koper 23
PPIU Koper 3