urednistvo@preteklih24.si

V vozilih prevažali 21 državljanov Pakistana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 196 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 42 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 75 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 7 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 20 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 25. 8. 2020, od 6. ure in 26. 8.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Grosuplja in Ribnice izsledili in prijeli 23 tujcev (drž. Maroka in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Cannondale. Škoda znaša okoli 2700 evrov.

Na območju Most je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder so odtujili spominke. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bilo odtujeno orodje. Skupna škoda znaša okoli 4000 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj so policisti bili obveščeni, da je v soboto, 22. 8. 2020 okoli 12.30 v Mostah do stanovanja oškodovanke pristopila ženska, katera se je predstavila kot prodajalka sesalcev. S to pretvezo ji je uspelo, da jo je oškodovanka
povabila v stanovanje, kjer pa je izkoristila nepozornost oškodovanke in ji odtujila gotovino ter nakit. Z dejanjem jo je oškodovala za nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev trenutno še neznane storilke.
Opis: ženska stara okoli 40 let, visoka okoli 160-165 cm, močnejše postave, črnih rahlo skodranih las

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države:

Včeraj, okoli 21. ure so policisti na območju Ribnice kontrolirali skupino treh osebnih vozil. Pri tem so ugotovili, da sta dva državljana Slovenije in en državljan Bih v vozilih prevažali 21 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo, vsem trem osumljenim pa je bila odvzeta prostost in bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure se je v križišču Tivolske in Celovške ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju desno iz Tivolske na Celovško cesto odvzel prednost mopedistu na kolesarski stezi. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je bil pri obeh negativen. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je na Celovški cesti v Ljubljani in na Brilejevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v katerih so bili udeleženi kolesarji. V obeh primerih je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja kolesarja in posledično trčenja. Pri tem sta bila kolesar in kolesarka lažje telesno poškodovana. Obema povzročiteljema je bil izdan plačilni nalog.