urednistvo@preteklih24.si

Na vrtu kuril odpadno vejevje, plameni pa so zajeli tram ostrešja

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 203 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč pri katerih sta se 2 osebi lažje telesno poškodovali, pri ostalih pa je nastala le materialna škoda. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.


Slika je simbolična

 

 

Ob 9.34 je v Postojni prišlo do prometne nesreče, pri kateri se je lažje telesno poškodoval otrok. Policisti so ugotovili, da je 12-letnik s skirojem trčil v dostavno vozilo in padel po tleh. Odrgnine so mu oskrbeli v postojnski bolnišnici.

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri 21-letnem državljanu Belgije odkrili manjšo količino prepovedane droge konoplja. Droga mu je bila zasežena, zoper njega pa je bil uveden hitri postopek z odločbo.

Koprski policisti so ob 16.34 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Galantičih. Zaradi izrečenih groženj in drznega vedenja so policisti kršitelju na kraju izdali plačilni nalog.

Na cesti Kubed – Gračišče se je zaradi vožnje preblizu desnega roba cestišča, na streho prevrnilo osebno vozilo, ki ga je vozil 54-letni domačin. Moškemu, ki se je v prometni nesreči lažje telesno poškodoval, so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 19.49 je v Pivki prišlo do manjšega požara na ostrešju stanovanjske hiše. Policisti so ugotovili, da je lastnik hiše na vrtu kuril odpadno vejevje, plameni pa so zajeli tram ostrešja, ki se je vnel. Požar so pogasili gasilci, materialna škoda je minimalna. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Pred Centrom za tujce v Postojni je včeraj potekal protestni shod, ki so ga varovali policisti PU Koper. Protestni shod je potekal mirno, zato ukrepanje policije ni bilo potrebno.

 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od včeraj 25. 8. 2020 od 6.00 ure, do danes 26. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 15 oseb, od tega so jih 11 vrnili italijanski varnostni organi. 1 oseba je bila nastanjena v azilni dom, ostali pa bodo po postopku vračani hrvaškim varnostnim organom.

Obravnavani po enotah:
PP Ilirska Bistrica 1
PP Koper 3
PPIU Koper 11