urednistvo@preteklih24.si

Na prehodu za pešce trčil v 85-letnega moškega na invalidskem vozičku in ga huje poškodoval

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 260 klicev, od tega 85 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 20 kaznivih dejanj,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije in 3 prometne nesreče II. kategorije (3 lažje telesno poškodovani),
– 6 povoženj divjadi,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnih krajih in 5 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

Na tovornem vozilu dva tujca

Policisti PMP Gruškovje so v tovornem vozilu odkrili državljana Afganistana, ki je želel na ta način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Še en državljan Afganistana pa se je skrival na podvozju tovornega vozila turških registrskih oznak. Po končanem postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Vlom na Ptuju

Policisti PP Ptuj obravnavajo vlom v hišo in vozilo. Lastniki so bili po nestrokovni oceni oškodovani za približno 1.500 EUR.

85-letnik huje telesno poškodovan

Včeraj dopoldne je prišlo do hujše prometne nesreče na Mladinski ulici v Mariboru. Moški je z invalidskim vozičkom prečkal prehod za pešce, ko je vanj trčil 65-letni voznik tovornega vozila. 85-letnik je huje telesno poškodovan, vendar ni v življenjski nevarnosti.

Ostala brez kolesa in mopeda

Vlomljeno je bilo v kletni boks stanovanjskega bloka v Melju – neznani storilec je odtujil moško kolo (materialne škoda po nestrokovni oceni 1.000 EUR), na Ptuju pa je bil ukraden moped Piaggio Liberty, lastnik je bil s tem dejanjem oškodovan za približno 1.500 EUR.