urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti obravnavali nasilje v družini z lahkimi poškodbami

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 328 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih.


Slika je simbolična

 

 

Včerajšnje dogajanje je razen vloma, ki ga izpostavljajo in primera nasilja v družini, zaznamovalo dogajanje na področju cestnega prometa.

Še posebej zaskrbljujoči so bili primeri vožnje pod vplivom alkohola. Močno pijana voznica, ki jo bodo zaradi nevarne vožnje kazensko ovadili je zaradi vožnje pod vplivom alkohola povzročila prometno nesrečo.

Kriminaliteta

Na območju Laškega so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil v popoldanskih urah, ko so bili lastniki odsotni. Ukradel je gotovino, zlatnino in dve ročni uri. Lastnikom je škodo povzročil še s poškodovanjem okna, skozi katerega je vlomil v hišo.

Prometna varnost

Nekaj čez 17. uro so policisti v Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Voznik osebnega vozila je pri zavijanju v levo, s Pohorske ceste na Meškovo ulico, nenadoma zapeljal čez pločnik in trčil v železne drogove zastav, pri čemer se je vozilo prevrnilo na bok. Voznik se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

Okoli 18.30 ure so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Ravnah na Koroškem v bližini krožišča. Voznica osebnega vozila je počakala pred prehodom za pešce, vanjo pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila voznica tovornega vozila. V prometni nesreči sta se obe lažje poškodovali.

Izven naselja Črnova se je včeraj v prometni nesreči lažje poškodoval kolesar, ki je kolesaril z električnim kolesom in je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je kolesaril pod vplivom alkohola.

Nekaj čez 22. uro so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Gorici pri Slivnici. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili. Povzročila jo je alkoholizirana voznica, ki je imela v krvi več kot 1.80 promila alkohola. Povzročiteljica je zapeljala na levo smerno vozišče in trčila voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Voznik se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročiteljico bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Na Planini pri Sevnici so policisti obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. Alkotest je pokazal, da je imel 1.80 promila alkohola. Vozniku so policisti zasegli osebno
vozilo, sledi obdolžilni predlog.

V Latkovi vsi so policisti včeraj obravnavali voznico osebnega vozila, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal skoraj promil in pol alkohola v krvi, s hitrim testom za droge je bile potrjena še prisotnost le teh. Voznici so policisti
odredili strokovni pregled, ki ga je odklonila. Sledi obdolžilni predlog. Ker je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti ji zasegli še vozilo.

Okoli dveh zjutraj so policisti osebno vozilo zasegli tudi na Teharjah, vidno pijanemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Na vozilu je imel nameščeni dve različni registrski tablici, od katerih nobena ni pripadala
vozilu, ki ga je vozil. Voznik je odklonil preizkus alkoholiziranosti zato so policisti ga pridržali do streznitve.

V Celju so policisti v dopoldanskih urah zasegli tudi osebno vozilo vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Nasilje v družini

Na žalskem območju so policisti v večernih urah obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Storilca, ki je lažje poškodoval družinskega člana, bomo kazensko ovadili.