urednistvo@preteklih24.si

Za volanom z nekaj manj kot promilom in pol alkohola v krvi in brez vozniškega dovoljenja

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 251 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Slika je simbolična

 

 

Kriminaliteta

Včeraj zjutraj so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec poskušal med vikendom vlomiti v dve pisarni podjetja v Slovenj Gradcu. Lastnikom je s poškodovanjem vrat povzročil za okoli 100 evrov škode.

Prometna varnost

V Panečah, na območju Policijske postaje Laško, so policisti včeraj okoli 8. ure zjutraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila. Voznik je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste v potok. Zaradi povzročitve prometne nesreče smo mu izdali plačilni nalog.

V Celju so policisti v dopoldanskih urah ustavili voznika, ki mu je preizkus alkotestom pokazal, da je imel nekaj manj kot promil in pol alkohola v krvi. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja so mu policisti zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj več kot promil in pol alkohola v krvi pa je imel voznik, ki so ga policisti ustavili v Celju okoli enih zjutraj. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Ilegalni prestop državne meje

Včeraj so policisti na območju Bistrice ob Sotli izsledili dva državljana Kosova, ki sta ilegalno prestopila državno mejo. Po opravljenih postopkih so ju policisti predali hrvaškim varnostnim organom.