urednistvo@preteklih24.si

V Domžalah prišlo do naletnega trčenja treh vozil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 172 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 48 dogodkov, s področja javnega reda in miru 47 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 9 vlomov in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer policisti obvestila še zbirajo in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 24. 8. 2020, od 6. ure in 25. 8.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Cerknice in Kočevja izsledili in prijeli 9 tujcev (drž. Afganistana, Indije, Alžirije, Maroka in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

Na območju Most je bilo vlomljeno v hišo, od koder so bili odtujeni torbica, denarnica in skuter Piaggio Fly. Škoda znaša okoli 1800 evrov.

Na območju Litije je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena lovska puška. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Sprida in ročno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v dva poslovna prostora, od koder so odtujili tobačne izdelke. Skupna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v dva gradbena kontejnerja, od koder je bilo odtujeno orodje. Skupna škoda znaša okoli 3200 evrov.

Na območju Domžal je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bilo odtujeno orodje, ključi in gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na območju Litije je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države:

Včeraj, okoli 9. ure so policisti na območju Cerknice kontrolirali osebno vozilo z nameščenimi nemškimi registrskimi tablicami, katerega je vozil 52-letni državljan Turčije. Pri postopku so ugotovili, da v vozilu prevaža 5 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo (1x drž. Afganistana, 1 x drž. Indije in 3 x drž. Pakistana). Postopki s tujci še potekajo, osumljenemu pa je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, okoli 11.30 je na Kamniški cesti v Domžalah prišlo do naletnega trčenja treh vozil. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je ena udeleženka lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.