urednistvo@preteklih24.si

Pri vzvratni vožnji trčil v pešca in s kraja dogodka odpeljal

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 199 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč pri katerih so se 3 osebe lažje telesno poškodovale, pri ostalih pa je nastala le materialna škoda. Zasegli so 2 vozili.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih, in sicer štirikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru.

 

Ob 8.43 so policisti bili s strani Bolnice Postojna obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarke. Policisti so ugotovili, da je 15-letna kolesarka vozila po cesti Planina – Postojna v skupini kolesarjev. Zaradi premajhne varnostne razdalje je trčila v kolo pred njo in padla po tleh. Kolesarka se je pri padcu lažje telesno poškodovala. O ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno sodišče.

V Izoli je ob 9.31 voznik kombiniranega vozila pri vzvratni vožnji spregledal 69-letnega pešca, ki je pri tem padel in se lažje telesno poškodoval. Voznik kombija ni opazil, da je zadel pešca in zato odpeljal s kraja. Policisti so ga kasneje izsledili in ugotovili, da je kombi vozil 44-letnik iz Kort, ki pa nima ustreznega vozniškega dovoljenja. Kombi so mu policisti zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Tekom dneva je nekdo izpred tržnice v Kopru ukradel električno kolo znamke KTM, črno oranžne barve. Lastnika je oškodoval za 1.500 EUR. Še eno električno kolo je bilo ukradeno v garažni hiši koprskega nakupovalnega centra. Gre za kolo znamke Genesis, vredno 600 EUR. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, po končani preiskavi pa bo na okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba.

Piranski policisti so ob 19.48 v Strunjanu ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil 40-letni moški iz Dolenskih Toplic. V postopku so ugotovili, da je moški brez vozniškega dovoljenja in da je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,57 mg/l. Prav tako so policisti ugotovili, da je vozilu pretekel tehnični pregled in zavarovanje. Vozilo je bilo moškemu zaseženo, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od včeraj 24. 8. 2020 od 6.00 ure, do danes 25. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 20 oseb. 4 osebe so bile nastanjene v azilni dom ostali pa bodo tekom dneva vračani hrvaškim varnostnim organom.

Obravnavani po enotah:
PP Ilirska Bistrica 15
PP Koper 1
PP Piran 4