urednistvo@preteklih24.si

Preiskava požara na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, poteka v smeri suma kaznivega dejanja

22. 8. 2020, nekaj po 23. uri so policisti bili obveščeni o požaru na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, ki je zajel večji opuščen avtoodpad. Požar se je razširil na okoli 4000 kvadratnih metrov, pogoreli pa so različni deli vozil, pnevmatike in ostali odpadki, ki so se tam nakopičili v zadnjih letih.


FOTO: Gasilska brigada Ljubljana

 

 

Po opravljenem ogledu policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo tudi v smeri sumov kaznivega dejanja. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Materialna škoda sicer ni velika, je pa bila s požarom povzročena nevarnost za premoženje in življenje ljudi. Požar bi se lahko razširil v bližnji gozd, ki ga je požar že dosegel in od tam proti naseljenim krajem. To so z uspešnim gašenjem preprečili gasilci.

Policija je glede avtoodpada v preteklih letih že ukrepala saj je znani osumljenec med leti 2016 in 2018 na zemljišču, ki ga je uporabljal proti predpisom, skladiščil, obdeloval in odlagal različne vrste odpadkov, predvsem izrabljena motorna vozila in njihove dele. Policija je pri preiskavi sumov kaznivega dejanja sodelovala s pristojnimi inšpekcijskimi organi, ki so proti uporabniku zemljišča ukrepali v skladu s svojimi pristojnosti, vendar uporabnik zemljišča do sedaj ni saniral. S tem je povzročil nevarnost nastanka škode na kakovosti zemlje in vode, ter živalim
in rastlinam. V mesecu marcu je bila na 2018 na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zoper znanega osumljenca podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja.