urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli 21 rastlin prepovedane konoplje

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 260 klicev, od tega 85 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.


FOTO: PU Maribor

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 18 kaznivih dejanj,
– 8 prometnih nesreč I. kategorije in 2 prometni nesreči II. kategorije (3 lažje telesno poškodovani),
– 4 povoženja divjadi,
– 16 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 9 na javnih krajih in 7 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

V tovornem vozilu dva Afganistanca

Policisti PMP Gruškovje so na tovornem vozilu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško. Policisti PP Ormož pa so včeraj obravnavali še državljana Mjanmara. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito, zato so ga odpeljali v Azilni dom.

Policisti obravnavajo tri delovne nesreče

V treh delovnih nesrečah sta se dva moška huje poškodovala – eden med podiranjem drevesa na območju PP Ptuj, drugi je padel z lestve v Miklavžu na Dravskem polju. Tretji je bil le lažje telesno poškodovan.

Zaseženih 21 rastlin konoplje

Policisti PP Slovenska Bistrica so, na podlagi odredbe pristojnega sodišča, opravili hišno preiskavo na območju občine Makole. V stanovanjski hiši in na bližnjem polju je bilo najdenih in zaseženih 21 rastlin konoplje, višine
do 3,4 metra. Po vseh zbranih obvestilih in ustrezni analizi zasežene snovi, bo zoper storilca podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.