urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Koper v preteklem koncu tedna, obravnavali kar 85 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 215 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 862 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 2 pri katerih sta se 2 oseb huje telesno poškodovala. Zasegli so 4 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 9 tatvin, 2 poškodovanji tuje stvari in 1 kaznivo dejanje grožnje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 44 primerih, in sicer 36-krat na javnem kraju in 8-krat v zasebnih prostorih.


Slika je simbolična

 

 

 

Petek, 21. 8.2020

Ob 7.23 uri so policisti prejeli klic zasebno varnostne službe, da je njihov varnostnik pred nakupovalnim centrom v Kopru opazil sumljiv kovček. Na kraju so posredovali policisti PP Koper, ki so zavarovali območje in pripadniki Specialne enote policije, ki so kovček ustrezno uničili. Ugotovljeno je bilo, da je bila v kovčku le plastenka vode, do nevarnosti pa ni prišlo. Policisti bodo o dogodku obvestili koprsko tožilstvo.

Na kolesarski poti pred tunelom Jagodje je ob 10.49 prišlo do prometne nesreče v kateri se je hudo telesno poškodovala 27-letna državljanka Madžarske. Policisti so ugotovili, da je kolo z motorjem po kolesarski poti iz Strunjana proti Izoli vozil 27-letni državljan Madžarske. Med vožnjo je izgubil oblast nad vozilom, pri čemer sta oba potnika padla po tleh. Voznik pri nesreči ni bil poškodovan. Sledi kazenska ovadba.

V avtokampu Jadranka v Ankaranu so ob 19. uri, zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali koprski policisti. 37-letnik se je na javnem kraju nedostojno vedel in žalil uslužbence kampa. Policisti so mu izdali plačilni nalog (7/1 ZJRM-1).

Ob 21.50 je v Pivki prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil 18-letni moški. Policisti so z ogledom ugotovili, da je zaradi prehitre vožnje moški izgubil oblast nad vozilom in zato trčil v drevo ob cesti. V nesreči se je hudo telesno poškodoval prav tako 18-letni moški, ki je bil sopotnik v vozilu. Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, so policisti na kraju odredili alkotest, ki je pokazal rezultat 0,78 mg/l. Sledi kazenska ovadba.

Ob polnoči so postojnski policisti ustavili 36-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,78 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog.

Sobota, 22. 8.2020

Ob 1.55 so izolski policisti 21-letniku iz Laškega zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper njega bo uveden hitri postopek z odločbo.

Ob 2.48 so policisti v Portorožu ustavili 19-letnega voznika osebnega vozila. Ker je bil pozitiven na hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja. V istem postopku so policisti sovozniku zasegli manjšo količino prepovedane droge marihuana. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog, za sopotnika pa hitri postopek z odločbo.

Koprski policisti so na Šmarski cesti v Kopru ob 6. uri ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,73 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog.

Na mejnem prehodu Starod so mejni policisti pri treh državljanih Nemčije našli prepovedano drogo konoplja in jo zasegli. Zoper vse so uvedli hitri postopek z odločbo, tujci pa so globo plačali na kraju.

Zaradi objestne vožnje po avtocesti so policisti ob 19. uri ustavili 42-letnika. V postopku mu je alkotest pokazal rezultat 0,77 mg/l, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ker je 16-letnik v Izoli brez vozniškega dovoljenja vozil kolo z motorjem Piaggio Zip 50, so mu ga policisti zasegli. Sežanski policisti pa so ob 21.50, na Partizanski cesti v Sežani zasegli neregistriran skuter, ki ga je brez vozniškega dovoljenja vozila 17-letnica. Zoper oba mladoletnika bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 23.53 so policisti v Belskem ustavili 31-letnika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,76 mg/l. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Nedelja, 23. 8.2020

Ob 6.49 uri je pred Domom upokojencev na Bernetičevi ulici v Kopru zagorelo osebno vozilo, pri čemer je ogenj nato zajel še dve parkirani vozili. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je zagorelo v motornem delu zaradi napake na električni napeljavi. Na vozilih je nastalo približno 20.000 EUR materialne škode. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili koprsko državno tožilstvo.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri 64-letnem državljanu Nemčije odkrili ponarejeno osebno izkaznico Nemčije. Dokument mu je bil zasežen, sledi kazenska ovadba.

Sežanski policisti so v Štanjelu 21-letnemu domačinu zasegli dve manjši sadiki prepovedane rastline konoplja. Zoper moškega sledi hitri postopek z odločbo.

V Ospu je ob 15.24 prišlo do prometne nesreče, v katero je bil udeležen voznik motornega vozila, italijanskih registrskih številk. Policisti okoliščine prometne nesreče še ugotavljajo, saj so na kraju nesreče izsledili le poškodovano motorno kolo, voznik pa je kraj zapustil še pred njihovim prihodom. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Ponedeljek, 24. 8.2020

Izolski policisti so ob ustavili 54-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,56 mg/l. Ker je Mariborčan vozil avtomobil brez vozniškega dovoljenja mu je bil zasežen. Sledi obdolžilni predlog.

 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 21. 8. 2020 od 6.00 ure, do danes 24. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 85 oseb, od tega so jih 32 vrnili italijanski varnostni organi.

Obravnavani po enotah:
PP Ilirska Bistrica 43
PP Koper 28
PP Piran 8
PP Kozina 6