urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjena voznica povzročila prometno nesrečo na avtocesti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


FOTO: PU Kranj

 

 

Dogodki:

Na Cesti maršala Tita na Jesenicah je včeraj okoli 23.15 zagorel plastični zabojnik s papirjem. Ogenj so pogasili gasilci.

Na Bledu je danes ponoči zagorel reklamni pano. Okoliščine kažejo, da na stik z elektriko. Ogrožen ni bil nihče.

Preko vikenda je bilo prometnih nesreč so poškodbami kar enajst, pri čemer znova izstopajo kolesarji

Ti so bili poleg dogodka v Podkočni udeleženi še v nesrečah na cesti Polica – Kokrica, na Bledu, dvakrat v Kranju ter na območju Križne gore, Lubnika in na Vršiču. Razlogi za nesreče so v izsiljevanju prednosti, hitrosti, strani vožnje in v počeni pnevmatiki v primeru nesreče na Vršiču. Poleg tega sta na Jesenicah trčila še voznik skuterja in osebnega avtomobila. V Kranju sta trčila voznik skiroja in osebnega avtomobila. Na Jesenicah pa je voznik na prehodu za pešce trčil še v peško. Toliko nesreč s poškodbami kaže na pomanjkanje odgovornosti udeležencev.

Brezje, nesreča na avtocesti

Gorenjski prometni policisti so včeraj v roku pol ure avtocesti pri Brezjah obravnavali dve prometni nesreči. Najprej je
voznik z osebnim avtomobilom pri vožnjo proti Kranju zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ogrado. Obstal je na voznem pasu. Policisti in DARS so kraj nesreče takoj zavarovali, organizirali vožnjo mimo mesta po prehitevalnem pasu in omejili hitrost na 80 km/h. Kljub zelo vidni prometni signalizaciji, je v označevalno vozilo DARS trčila voznica z osebnim avtomobilom. Vozila je močno pod vplivom alkohola (0,94 mg/l). To je pri taki stopnji alkohola pričakovan rezultat, ker alkohol pri človeku, sploh če je ta voznik, spremeni popolnoma vse. K sreči so nastradala samo vozila. Fotografija s kraja je v prilogi.

Modre lučke pri turistu

Gorenjski prometni policisti so v soboto dopoldan po prijavi izsledili in ustavili tujca, ki je imel na svojem vozilu
nameščeno in tudi v uporabi modro in rdečo utripajočo luč. Zaradi več prekrškov so ga kaznovali s 400 evrov globe. Voznika je med drugim izdal tudi strešni kovček za prtljago, ki ni ravno običajna policijska oprema.

Kriminaliteta

V Struževem so policisti obravnavali poskus vloma v skladišče, v Zalogu pri Cerkljah pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

V Ukancu sta bili v kampu odtujeni dve dražji kolesi. Oškodovanci so tujci.