urednistvo@preteklih24.si

Med postopkom policista s steklenico udaril po glavi

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 119 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 25 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 34 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v enem primeru nasilja v družini, kjer policisti obvestila še zbirajo in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 5 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri se je udeleženec težje poškodoval. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih
predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 23. 8. 2020, od 6. ure in 24. 8.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja izsledili in prijeli 11 tujcev (drž. Afganistana, Eritreje, Bangladeša in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder sta bili odtujeni umetniški deli. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Napad na uradno osebo:

Včeraj, nekaj po 21. uri sta policista v naselju Breg pri Kočevju opravljala kontrolo prometa pri tem pa pričela ustavljati voznika osebnega vozila, ki pa na znake modrih luči in sirene ni ustavil, ampak peljal naprej dokler ni zapeljal na travnik, ter hotel peš pobegniti s kraja. Policista sta voznika dohitela, ter pri postopku ugotovila, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznika sta seznanila, da mu bo zaseženo tudi osebno vozilo in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Voznik je temu nasprotoval in želel vožnjo nadaljevati, kar mu je eden od policistov preprečil. V nadaljevanju
postopka pa je voznik iz vozila vzel steklenico in enega od policistov z njo udaril po glavi. Policist je bil pri tem lažje poškodovan. Osumljenemu je bila zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje Napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, nekaj po 10. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči med Kalcami in Staro pošto v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči se je huje poškodoval, vendar
njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh znanih okoliščinah ustrezno ukrepali.