urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali anonimno prijavo nasilja v družini

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 24 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 10 s telesnimi poškodbami; 40 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 10 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda sta bili pridržani dve osebi.

Nasilje v družini:

Policisti so včeraj obravnavali anonimno prijavo nasilja moškega nad žensko. Gre za dogodek z elementi nasilja v družini. Postopek še poteka. Prijavite nasilje, ko do njega pride. Prijavite tudi, če zveste za nasilje ali ste mu priča. Možnosti za prijavo je več, tudi anonimna prijava.

Dogodki:

V Puštalu so se v petek v manjšem košu vnele smeti. Škoda ni nastala. Tlenje so pogasili gasilci.

Na območju Cerkelj na Gorenjskem so policisti v petek obravnavali ugriz psa. Skrbnik ga je na javnem kraju spustil s povodca. Gre za lažje poškodbe. Proti skrbniku psa poteka prekrškovni postopek.

Danes ponoči so se na Jesenicah vneli in zagoreli odpadni železniški tramovi. Nastala je majhna materialna škoda. Požar so pogasili gasilci.

Divjad je bila povožena na cesti Vodice – Brnik.

Promet

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali deset prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. Večinoma gre znova za nesreče kolesarjev, ki so bili v nesrečah udeleženi na cesti Polica – Kokrica, Bledu, dvakrat v Kranju ter na območju Križne gore, Lubnika in na Vršiču. Razlogi za nesreče so v izsiljevanju prednosti, hitrosti, strani vožnje in v počeni pnevmatiki v primeru nesreče na Vršiču.

Poleg tega sta na Jesenicah trčila voznik skuterja in osebnega avtomobila. Krivda je na strani voznika skuterja, ki je odvzel prednost vozniku avtomobila.

V Kranju sta trčila voznik skiroja in osebnega avtomobila. Na Jesenicah pa je voznik na prehodu za pešce trčil še v peško.

Kriminaliteta

Na Kidričevi cesti v Kranju je storilec iz kleti stanovanjske bloka odtujil kolo znamke Pony.

Na Mlinem na Bledu je bilo včeraj okoli 21. ure odtujeno električno kolo. V Hrastjah pa je storilec na objektu poškodoval stekla, vrata in klopi.