urednistvo@preteklih24.si

Nezavestno planinko s helikopterjem prepeljali v zdravstveno ustanov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Na Bledu sta se včeraj sprla in fizično obračunala dva moška. Poškodbe niso bile ugotovljene. Policisti proti njima vodijo prekrškovni postopek zaradi nasilnega vedenja.

Blejski policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo o pogrešitvi dveh tujcev s SUP deskami. Med zbiranjem obvestil sta se vrnila do mesta, kjer sta nastanjena. Dlje časa sta se zadržala na jezeru in okolici, s seboj pa nista imela mobilnega telefona, da bi o kasnejšem prihodu obvestila prijatelje.

V Kraju so kriminalisti včeraj obravnavali požar v stanovanjskem objektu. Zagorel je predmet na štedilniku. Nastala je materialna škoda.

Na Bledu se je včeraj med plezanjem na manjši zasebni plezalni steni poškodoval otrok. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Divjad je bila minuli dan povožena na območju škofjeloške obvoznice pri predoru Sten.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

V Lescah je dopoldan voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drugega udeleženca.

Na Jesenicah pa sta bila v prometni nesreči udeležena kolesarka in voznik osebnega avtomobila. Nesreča se je
zgodila po nepravilnem prehitevanju s strani voznika osebnega avtomobila. Udeleženci so po podatkih policije lažje poškodovani.

Nesreče v gorah

Na območju Gorenjske je ekipa za helikoptersko reševanje z vojaškim helikopterjem včeraj reševala dvakrat. Najprej opoldan na zahtevni Bambergovi poti proti Triglavu, kjer je planinka po zdrsu padla okoli 10 metrov globo. Ob najdbi je bila v nezavesti. Prepeljana je bila v zdravstveno ustanovo. Na območju Ratitovca pa so planinca reševali zaradi
bolezenskega stanja.