urednistvo@preteklih24.si

Laški policisti znova pozivajo neznano svetlolaso voznico osebnega vozila, ki je trčila v peško

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 364 klicev občanov. 83 klicev je bilo interventnih.


Slika je simbolična

 

 

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj ukrepali desetkrat, od tega sedemkrat v javnih prostorih.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o osmih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in šestih z materialno škodo.

V Dobletini, na območju Policijske postaje Mozirje, so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri sta se poškodovali dve osebi. Prometna nesreča se je zgodila okoli 14. ure. Povzročil jo je voznik osebnega vozila z
neregistriranim priklopnikom, na katerem je imel naložena drva. Voznik je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na levi prometni pas, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljala voznica osebnega vozila. Voznica in njen mladoletni sopotnik sta se v trčenju lažje poškodovala. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Na območju Vojnika se je v prometni nesreči poškodoval voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Vojnika proti Frankolovemu in je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči v Trobljah, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, se je včeraj okoli 15. ure, lažje poškodoval mladoletni kolesar, ki je na kolesarki stezi med prehitevanjem trčil v kolo očeta, s katerim sta skupaj kolesarila. V trčenju je izgubil ravnotežje in padel. Sledi obdolžilni predlog.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti okoli 18. ure obravnavali tudi na območju Slovenskih Konjic. Otrok je med igro z vrstniki na dvorišču stanovanjske hiše nenadoma stekel na cesto, po kateri je v tistem trenutku pripeljala voznica osebnega vozila, ki je poskušala trčenje preprečiti z umikanjem v levo. Deček se je v trčenju lažje poškodoval.

Okoli 18. ure se je v Rogaški Slatini lažje poškodoval kolesar. Vanj je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil voznik osebnega vozila. Vozniku so policisti plačilni nalog izdali zaradi nepravilnega prehitevanja, kolesarju pa zato, ker za vožnjo ni uporabljal kolesarske steze.

Prometno nesrečo kolesarke so policisti včeraj okoli 19. ure obravnavali tudi v Završah pri Grobelnem. Kolesarka je bila v prometni nesreči udeležena sama. Padla je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Izdali so policisti ji plačilni nalog.

Okoli 19. ure se je v Velenju poškodovala kolesarka, ki je padla ker peška v njeni bližini ni ustrezno poskrbela za varnost psa, ki ga je vodila na povodcu. Kolesarka se je lažje poškodovala. Peški so policisti izdali plačilni nalog.

Okoli 22. ure so policisti bili obveščeni še o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocestnem uvozu Celje center, kjer sta zaradi izsiljevanja prednosti voznika, trčili dve osebni vozili, v trčenju se je lažje poškodovala sopotnica enega od voznikov.

Iz bolnišnice v Slovenj Gradcu so policisti bili sinoči obveščeni, da je pri njih iskal pomoč moški, ki je padel pri vožnji z električnim skirojem in se lažje poškodoval. Obvestila o prometni nesreči bomo zbrali danes

Poziv očividcem prometne nesreče

Laški policisti znova pozivajo neznano svetlolaso voznico osebnega vozila, najverjetneje Renault Clia ali Megana, sive ali srebrne barve, ki je v četrtek, 6. avgusta, ob 12. uri, na parkirišču pri Eurospinu v Radečah trčila v peško, ki je pospravljala nakupovalni voziček. Voznico pozivamo, da se zaradi razjasnitve okoliščin oglasi na Policijski postaji Laško. Za podatke prosijo tudi morebitne očividce. Pokličejo naj na telefonsko številko 113.

V Draži vasi so policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, včeraj zasegli traktor.

Kriminaliteta

Včeraj v jutranjih urah so policisti bili obveščeni o vlomu v prostore podjetja v Ločici ob Savinji. Storilec je ukradel štiri »seabobe«, vredne okoli 45.000 evrov.

V Trnovljah pri Celju so policisti obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je s poškodovanjem vrat lastniku povzročil za okoli 100 evrov škode.