urednistvo@preteklih24.si

Iščeta se osumljenca vlomov v stanovanja

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 199 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 72 dogodkov.


FOTO: PU Ljubljana

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 6 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 26 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 20. 8. 2020, od 6. ure in 21. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja, Ribnice, Žlebiča in Ljubljane izsledili in prijeli 47 tujcev (drž. Afganistana, Maroka, Pakistana, Libije in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in bančno kartico. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

Iščeta se osumljenca vlomov v stanovanja

Policisti policijske postaje Ljubljana Vič so konec prejšnjega meseca obravnavali vlom v stanovanje, od koder sta neznana storilca odtujila prenosni računalnik, sumijo pa jih še več podobnih vlomov. Vse ki bi karkoli vedeli o iskanih osebah iz fotografij, prosimo, da to sporočijo na Policijsko postajo Ljubljana Vič, na tel. številko (01) 470 09 60, na
številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 19. ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarka in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi nepravilnega premika trčil v drugo kolesarko. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 10. ure se je v Ihanu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom mamil odredili strokovni pregled. Po vseh zbranih obvestilih bodo izvedli ustrezen ukrep.