urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči udeleženo policijsko vozilo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 145 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 30 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 43 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 6 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 8. 2020, od 6. ure in 20. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja, Livolda, Koprivnika in Ljubljane izsledili in prijeli 17 tujcev (drž. Afganistana, Pakistana, Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil električni aparat. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini, na Metelkovi ulici v Ljubljani. Do sedaj neznani storilec je iz rok oškodovanke iztrgal mobilni telefon znamke Samusung in zbežal v smeri železniške postaje Ljubljana.

Opis storilca: star okoli 25 let, visok okoli 175 cm, krajših temno rjavih las, temno rjavih oči. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na Tomšičevi cesti v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost drugi voznici. Udeleženko je po trčenju odbilo še v tretje vozilo, ki je stalo v križišču. Pri tem so se povzročiteljica in dva potnika v njenem vozilu lažje telesno poškodovala. Prav tako lažje telesno poškodovana sta bila tudi udeležena voznica in potnik v njenem vozilu. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12.30 je v križišču Dunajske in Tivolske ceste prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo vozilo policije. Ugotovljeno je bilo, da je policistka na njuni vožnji s prižganimi modrimi utripajočimi lučmi in zvočnimi signali peljala po Dunajski cesti v smeri Centra in v križišču Dunajske in Tivolske ceste zapeljala v križišče, ko je na semaforju že gorela rdeča luč. Pri tem je izsilila prednost vozniku osebnega vozila, ki je pripeljal po Tivolski cesti naravnost v smeri železniške postaje in trčil v desni bok službenega vozila policije. V nesreči je bil sopotnik v službenem vozilu lažje poškodovan. Po vseh ugotovljenih okoliščinah bo izveden ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 14. ure se je v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. V postopku je odklonila preizkus alkoholiziranosti. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 20. ure se je na Povšetovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.