urednistvo@preteklih24.si

Umrl kolesar iz Odrancev, ki je minulo soboto padel v Dolgovaških Goricah

V bolnišnici umrl kolesar, voznica in sopotnika lažje telesno poškodovani, tatvina traktorja in delovnega stroja…


Slika je simbolična

 

 

Policisti so nas obvestili o prometni nesreči v Dolgovaških Goricah, v kateri se je 15.8.2020 hudo telesno poškodoval kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti med vožnjo po klancu navzdol izgubil oblast nad kolesom in padel.
Policisti so bili s strani UKC Maribor obveščeni, da je 38-letni kolesar včeraj zaradi poškodb v bolnišnici umrl.

Pokojni udeleženec je letošnja peta smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Voznica in sopotnika lažje telesno poškodovani

Včeraj, malo po 14. uri je v naselju Branoslavci prišlo do prometne nesreče, ker voznik osebnega avtomobila v križišču ni upošteval pravil prednosti in je trčil v voznico osebnega avtomobila. Sopotnika otroka in voznica osebnega avtomobila so bili lažje telesno poškodovani. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Tatvina traktorja in delovnega stroja

Neznani storilec je danes ponoči v Okoslavcih odtujil kmetijski traktor znamke New Hollland TD, reg. št. MS TJ-11, modre barve, letnik 2018. Zvečer je bila k traktorju pripeta prikolica, ki je bila odklopljena, traktor pa odtujen. Nastalo je za okrog 40.000 škode.

Danes ponoči je neznani storilec v Svetem Juriju ob Ščavnici odtujil tudi delovni stroj mini bager, zeleno sive barve. Lastnika je oškodoval za približno 12.000 evrov.

Policisti pozivamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o obeh tatvinah, da nam to sporočijo na telefonsko št. 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Prodaja izdelkov proti korona virusu

V zadnjih dveh dneh smo pomurski policisti prejeli dve prijavi občanov iz območja Gančan in Puconec, o prodaji blazin in Dormeo izdelkov proti korona virusu s strani tujcev, madžarskih državljanov.

Avstrijski varnostni organi vrnili 1 tujca

Včeraj so avstrijski varnostni organi pomurskim policistom vrnili 1 tujca, državljana Maroka kateri je državno mejo med Republiko Avstrijo in Republiko Slovenijo prečkal na nedovoljen način. Po končanih postopkih je bil tujec vrnjen hrvaškim varnostnim organom.