urednistvo@preteklih24.si

S helikopterjem reševali poškodovano planinko

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 5 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Na Zgornjem Brniku so policisti obravnavali požar v elektro omarici. Poškodovan ni bil nihče.

Radovljiški policisti so včeraj preverjali prijavo o tvegani hoji peške na cesti Šobec – Lesce. Starejša gospa se je izgubila. Policisti so ji pomagali in odpeljali do bližnjega kraja, kjer biva.

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj na Slemenovi špici pomagala planinki, ki si je pri sestopu poškodovala nogo. Je lažje poškodovana.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Hotavljah sta trčili dve vozili. Zaradi prekrška policisti obravnavajo oba. Enega zaradi vožnje preblizu roba vozišča, drugega pa zaradi neupoštevanja pravil pri srečanju. V Podreči pa se je poškodoval voznik skuterja. V obeh primerih gre po podatkih policije za lahke telesne poškodbe.

Kriminaliteta

V Poljanah nad Škofjo Loko storilec poskušal vlomiti v osebni avtomobil, na Bledu pa je neznani storilec na več mestih poškodoval električnega pastirja, ki je postavljen zaradi varstva živali in ljudi.