urednistvo@preteklih24.si

Policisti ponovno opozarjajo na porast prisotnosti alkohola med vozniki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 254 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Slika je simbolična

 

 

Prometna varnost

V današnjem policijskem poročilu policisti znova opozarjajo na prisotnost alkohola med vozniki.

Včeraj popoldne je policiste občan, ki se mu za klic zahvaljujejo, obvestil o vozniku, ki je na območju Radelj ob Dravi zelo nezanesljivo vozil. Z voznikom so policisti opravili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal, da je imel več kot dva promila in pol alkohola v krvi. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi še obdolžilni predlog.

Na območju Slovenj Gradca so policisti včeraj ustavili voznika neregistriranega kolesa z motorjem, ki je imel v krvi dobri dve promili alkohola. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so policisti mu kolo z motorjem zasegli. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Poleg prej omenjenega zasega kolesa z motorjem, so policisti včeraj na območju Ljubnega ob Savinji in na območju Žalca zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. .

Na Celjskem in Koroškem so policisti včeraj obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in deset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo včerajšnjo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti obravnavali v Mestinju. V prometni nesreči so bila udeležena tri vozila. Povzročil jo je voznik kombiniranega vozila, ki je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v kombinirano vozilo, ki je pred njim ustavljalo, le to pa je trčilo še v osebno vozilo voznice, ki je ustavila zaradi stoječe kolone. V trčenju se je lažje poškodoval sopotnik v vozilu povzročitelja prometne nesreče.

Druga prometna nesreča z lažjimi poškodbami se je zgodila med Šoštanjem in Velenjem, kjer je voznica osebnega vozila zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčila v voznika osebnega vozila, ki je vozil pred njo. V trčenju sta se povzročiteljica in njena sopotnica lažje poškodovali.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Šentjur so policisti včeraj obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši.

V Jezercah pri Dobju je storilec v hišo vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je sef z gotovino in dokumenti.

v Zagaju pri Ponikvi je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je gotovino in nekaj nakita.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj petkrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.