urednistvo@preteklih24.si

Ali je kolo na sliki morda vaše?

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 156 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo, štiri z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 3 vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.


FOTO: PU Koper

 

 

Ob 10.20 je voznik osebnega avtomobila iz Kopra na kolesarski stezi v Izoli zaradi izsiljevanja prednosti kolesarju povzročil prometno nesrečo. Kolesar, državljan Nemčije, je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V avtokampu v Luciji je nekdo ukradel moško kolo znamke KTM, rdeče barve z belimi ročaji, staro približno 20 let (približna vrednost 100 evrov) in žensko kolo znamke KTM, sive barve, staro približno 10 let (približna vrednost 100 evrov).

V Izoli je nekdo z jadrnice ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha F 5 AMH, št. 68W-1020321, vreden 1000 evrov.

Popoldan so sežanski policisti ustavili 26-letnega voznika tovornega vozila iz Komna, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na canabis. Odrejen mu je bil strokovni pregled, vendar ga je zavrnil. Sledi obdolžilni predlog.

V Šetjanah je nekdo ukradel sup, vreden 380 evrov.

Ob 17.26 sta pri avtokampu v Izoli trčila dva kolesarja. 48-letni Izolan je trčil v 71-letno kolesarko iz Brežic, ker na dvosmerni kolesarski stezi ni vozil po desni strani steze. Kolesarka je padla in se huje poškodovala (zlom komolca). Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

V Bertokih so vlomili v kontejner in odnesli motokultivator Ramda, črno rdeče barve, kosilnico na nitko Alpina, komplet lux orodja in plinsko jeklenko R32 za klime. Škode je za 880 evrov.

Ob 0.20 so policisti v Dragonji 16-letniku zasegli kolo z motorjem, za katerega je obstajal sum, da je predelano.

Ob 5. uri pa so v Portorožu ustavili osebni avto, ki ga je vozil 34-letnik brez vozniškega dovoljenja. Poleg tega je napihal 0.93 promila alkohola. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Koper so 19. 8. 2020 zasegli kolo znamke Bergamont, črne barve, saj je obstajal sum, da kolo izvira iz kaznivega dejanja. Kdor pogreša kolo na fotografiji, naj se zglasi na Policijski postaji Koper ali pokliče na telefonsko številko 05 611-67-00.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo od 6. ure 19. 8. 2020 do 6. ure 20. 8. 2020 obravnavanih 9 ilegalnih migrantov, in sicer: na območju PP Kozina 2 državljana Maroka in 1 državljan Alžirije, na območju PP Piran 1 državljan Albanije, na območju PP Ilirska Bistrica pa 4 državljani Albanije in 1 državljan Pakistana. Italijanski varnostni organi so nam vrnili enega državljana Pakistana. Postopki še potekajo.