urednistvo@preteklih24.si

V kombiju prevažal 42 ilegalnih prebežnikov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 32 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 51 dogodkov.


FOTO: PU Ljubljana

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, vlom in primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 18 krat na javnem kraju in 11 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 18. 8. 2020, od 6. ure in 19. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Podskrajnika, Livolda, Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 50 tujcev (drž. Maroka, Alžirije, Afganistana, Pakistana, Indije in Nepala), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Postopka v Podskrajniku in Livoldu, kjer sta bila prijeta tudi osumljenca kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja državne meje sta opisana v rubriki kriminaliteta

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili ročno orodje. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.500 evrov škode.

Kaznivi dejanji prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države

Včeraj, okoli 19. ure so policisti v Podskrajniku ustavili tovorno vozilo znamke Renault Master, slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta 46 letni voznik in 50 letni sopotnik, oba slovenska državljana, v vozilu prevažala 42 tujcev (državljanov Afganistana, Pakistana, Indije in Nepala), ki so nezakonito prestopili državno mejo.
Slovencema je bila zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države odvzeta prostost.

Prav tako včeraj v popoldanskem času, so policisti v Livoldu ustavili osebno vozilo znamke Mazda, poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 24 letni voznik, državljan Ukrajine, v vozilu prevažal 3 tujce (državljane Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ukrajincu je bila zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države odvzeta prostost.

Policisti glede obeh kaznivih dejanj nadaljujejo z zbiranjem obvestil, osumljenci pa bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku. Postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

 

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 20. uri se je na cesti od Besnice proti Podgradu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil smeri Podgrada nepravilno prehiteval vozilo pred seboj in zapeljal na nasprotni vozni pas. Trčil je v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Po trčenju je vozilo
udeleženke odbilo v jarek in je obstalo v potoku. Pri tem se je povzročitelj nesreče lažje telesno poškodoval. V postopku so policisti ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo, ki ni bilo brezhibno. Policisti so mu odredili tudi strokovni pregled. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj po 12. 30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti med Domžalami in Vranskim, v naselju Trojane. Po do sedaj znanih podatkih je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo izsilil prednost motoristu, ki je peljal iz nasprotne smeri. Po trku je motorist padel po vozišču in se po do sedaj znanih podatkih lažje poškodoval, zato je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Oba voznika sta bila preizkušena z alkotestom, ki je bil negativen. Policisti glede nesreče še zbirajo obvestila in bodo po vseh znanih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Poti heroja Trtnika v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.