urednistvo@preteklih24.si

33-letni voznik sedel za volan pod vplivom kokaina in marihuane

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 164 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.


Slika je simbolična

 

 

V Pobegih so policisti zasegli osebni avto 28-letniku, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

S parkirišča v Kopru je nekdo med 11.45 in 13.05 uro ukradel zaklenjeno električno kolo znamke Haibike, belo – črne barve z modrim napisom, vredno 3400 evrov.

Ob 20.56 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Vojkovem nabrežju v Kopru. Voznik belega BMW je odpeljal s kraja. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil za enkrat neznani
voznik osebnega avtomobila BMW, ki je vozil po Ferrarski z neprilagojeno hitrostjo in v križišču zavijal desno na Vojkovo nabrežje. Pri tem je izgubil kontrolo nad vozilom in trčil v osebni avto Seat Leon, ki ga je vozil 40-letni domačin, ki je vozil v isto smer pred njim. Osebni avto Seat je odbilo v desno, kjer je trčil v drevo, voznik BMWja pa je pobegnil. 40-letnik se je nesreči poškodoval in je bil odpeljan v bolnico Izola. Vozilo BMW je bilo kasneje najdeno na Kraljevi ulici, kdo ga je vozil pa policisti še preiskujejo. Povzročitelja čaka kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu (po čl. 324 KZ).

Ob 2.46 so policisti od Valete proti Strunjanu ustavili 33-letnega Koprčana, voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo iz vozila zaznati močan vonj po marihuani. Med odrejenim preizkusom alkoholiziranosti je policistu izročil PVC škatlico z manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, snov bo poslana na ekspertizo. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,05 mg/l, odrejen hitri postopek za prepoznavo prepovedanih drog je bil pozitiven na marihuano in kokain, odrejen strokovni pregled pa je voznik odločno odklonil. Prepovedana mu je bila
nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo na počivališču Ravbarkomanda iz kabine parkiranega tovornega vozila, italijanskih registrskih tablic, državljanoma Romunije ukradel torbico z vsemi dokumenti in 6.000 evri gotovine. Torbica je bila ob ženski, ki je spala.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo od 6. ure 18. 8. 2020 do 6. ure 19. 8. 2020 obravnavanih 18 ilegalnih migrantov: na območju PP Kozina 14 državljanov Afganistana in 3 državljani Turčije, na območju PP Koper pa 1 državljan Bangladeša. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 3 državljane Pakistana. Postopki še potekajo.