urednistvo@preteklih24.si

Sežanski policisti zasegli ukradeno vozilo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 185 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin in 1 vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.


Slika je simbolična

 

 

Ob 9. uri dopoldan so policiste redarji iz Sežane obvestili, da je na cesti, ki iz Partizanske ceste vodi do terminala, ustavljen osebni avto Toyota Rav4, črne barve, italijanskih registrskih številk. Vozilo je odklenjeno, brez kontaktnega ključa in ima prižgane pozicijske luči. Zaradi suma, da gre za ukradeno vozilo, so policisti preverjali pri italijanskih varnostnih organih in dobili informacijo, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji 17. 6. 2020. Policisti so opravili ogled vozila in ga zasegli. Nadaljuje se z zbiranjem informacij.

Dopoldan so policisti v Bertokih 19-letnemu državljanu Kosova zasegli moped, ker je tehnično neizpraven.

Varnostnik je v eni od koprskih trgovin pri tatvini prijel 36-letnika, ki je v nahrbtnik zložil 23 kosov sira in sok, v skupni vrednosti 118 evrov. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 14.23 je bila prometna nesreča pri odcepu za Korte. Cesta je bila zaprta vse do 16.27, promet pa preusmerjen na cesto Dragonja – Koper, preko Lucije. Prometno nesrečo je povzročil 59-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja (prehitevati je začel v trenutku, ko je od zadaj prehiteval že drugi voznik). S tem je povzročil trčenje med 60-letnim voznikom osebnega avtomobila in 43-letnim voznikom osebnega avtomobila. V
nezgodi ni bilo telesno poškodovanih, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Popoldan so policisti na počivališče Studenec zasegli osebni avto 25-letnemu Ankarančanu, ki je vozil v času prepovedi. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo od 6. ure 17. 8. 2020 do 6. ure 18. 8. 2020 prijetih 6 ilegalnih pribežnikov. Na območju PP Ilirska Bistrica so policisti obravnavali 1 državljana Pakistana in 1 državljana Maroka, na območju PP Piran 2 državljana Afganistana, na območju PP Koper pa 2 državljana Pakistana. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 3
državljane Bangladeša in 4 državljane Pakistana.