urednistvo@preteklih24.si

Kolesar z 1,28 promila alkohola v krvi, zapeljal pred avtobus

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 147 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 36 dogodkov, s področja javnega reda in miru 43 dogodkov in s področja prometne varnosti 38 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovan voznik mopeda. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 17. 8. 2020, od 6. ure in 18. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Knežje Lipe in Ljubljane izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili denar. Po prvi oceni je nastalo za okoli 400 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18. ure se je v naselju Kremenica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mopedist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti v
ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Voznik mopeda je na glavi nosil zaščitno čelado. V prometni nesreči se je huje telesno poškodoval, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 20. ure se je na Šubičevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker se je kolesar iz pločnika nepravilno vključil v promet in odvzel prednost avtobusu, k je pripeljal po Šubičevi ulici iz smeri Trga republike proti Prešernovi cesti. V trčenju se je kolesar lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.