urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti v preteklem dnevu zasegli tri osebna vozila

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so bila zasežena tri vozila.

Vlomi

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem vlomov. V petih primerih je bilo vlomljeno v vrtne lope med krajema Lesce in Radovljica, v Šenčurju je bilo skozi okno vlomljeno v stanovanjsko hišo, v Mojstrani pa so policisti obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Pri vlomih v vrtne lope je bila odtujena hrana, iz stanovanjske hiše pa zlatnina in denar.

Tatvina

Radovljiški policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo tatvine več artiklov iz živilske trgovine. Osumljenci so se s kraja odpeljali z osebnim avtomobilom. Na podlagi hitro zbranih podatkov so osebe na območju ljubljanske policijske uprave izsledili grosupeljski policisti. Odtujene stvari so jim zasegli. Okoliščine kažejo, da je pri tatvini sodelovalo več oseb z območja Dolenjske, ki so trgovino z odtujenimi stvarmi v vozičku zapustile skozi vhod. Drsna vrata jim je odprl eden od sodelujočih pri tatvini. Trgovina ima fizično ločen vhod in izhod. Postopek še poteka.

S podobno tatvino so storilci poskušali že prejšnji teden. V dejanju so takrat sodelovale štiri osebe. Dve ženski sta zamotili prodajalko, dva moška pa sta vmes poskušala s stvarmi v vrednosti okoli 160 evrov brez plačila zapustiti trgovino. Prodajalka ju je zalotila. Storilci so takrat zbežali.