urednistvo@preteklih24.si

Z 2,30 promila alkohola v krvi grozil policistom, sledilo je pridržanje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 771 klicev občanov. 234 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.


Slika je simbolična

 

 

Petek, 14. avgust 2020

V večernih urah so policisti bili obveščeni o vlomu v poslovno stanovanjski objekt na Ostrožnem v Celju. Storilec je ukradel kosilnico, izvenkrmni motor, vrtalni stroj, več različnega ročnega orodja, jedilni pribor, več steklenic vina ter nekaj drugih stvari.

Vlom v stanovanjsko hišo so policisti v petek zvečer obravnavali tudi na Cesti na grad v Celju. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi pritlično okno, je ukradel gotovino.

Na območju Gornjega Gradu so policisti okoli 22.30 ure obravnavali voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,15 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika, ki je vozil kljub ukrepu prenehanja
veljavnosti vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola, bežal pred policisti in storil več cestno prometnih prekrškov, sledi obdolžilni predlog. Med postopkom se je voznik policistom uprl in jim grozil, zaradi česar so policisti ga pridržali. Za kršitev javnega reda in miru so policisti mu izdali še plačilni nalog.

V noči na soboto so policisti na avtocestnem počivališču Tepanje obravnavali dva romunska državljana, ki so policisti ju zalotili pri tatvini goriva. Romuna sta dobrih 800 litrov goriva izčrpala iz rezervoarja romunskega tovornega vozila. Gorivo so policisti vrnili lastniku, osumljenima pa zasegli črpalko. Sledi kazenska ovadba.

V petek so policisti na območju celotne Policijske uprave izvajali poostren nadzor cestnega prometa. 153 voznikov so policisti preizkusili z alkotesti. 10 jih je vozilo pod vplivom alkohola. Enega voznika so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo so policisti ukrepali v 104. primerih. Ustavili so policisti tudi 53 voznikov motornih koles in koles z motorji ter zaznali 9 kršitev.

Sobota, 15. avgust 2020

Na Ljubečni je neznani storilec vlomil v osebno vozilo in ukradel denarnico z osebnimi dokumenti in manjšo vsoto gotovine. Lastniku je storilec škodo povzročil še z razbitjem šipe na sprednjih vratih vozila.

Na Gregorčičevi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v klet stanovanjske zgradbe in ukradel kolo znamke X- FACT, črno sive barve ter več steklenic žganja, vina in piva.