urednistvo@preteklih24.si

Voznik z osebnim avtomobilom trčil v železniški podvoz in na kraju umrl

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 preko vikenda sprejel: 21 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 9 s telesnimi poškodbami in eno s smrtnim izidom; 30 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 11 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda sta bili pridržani dve osebi.

Policisti so v treh primerih osebam zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovne postopke.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so bila zasežena štiri vozila.

Dogodki:

Divjad je bila minuli vikend povožena na cesti Lesce – Vrba ter v Godešiču in Britofu.

Prometne nesreče

Minuli vikend je bil prometno zelo pester, znova pa so izstopale nesreče kolesarjev in smrtna prometna nesreča voznika osebnega avtomobila v Vrbi.

V petek je voznik v slabem vremenu na avtocesti trčil v odbojno ograjo in povzročil zaporo ceste. V Kranju je kolesar padel zaradi bolezenskega stanja. V Vrbi pa je voznik z osebnim avtomobilom trčil v železniški podvoz in na kraju umrl.

V soboto je kolesarka v Ratečah izgubila ravnotežje pri vožnji po makadamski površini. V Miljah je povzročitelj nesreče oplazil osebni avtomobil, ki je pripeljal nasproti, in potem silovito trčil v drog javne razsvetljave. V Retečah pa sta trčila dva osebna avtomobila.

Včeraj sta bila na Loki pri Tržiču v nesreči udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila. Nesrečo je povzročil voznik avtomobila, ki ni upošteval pravil o prednosti. Na Jesenicah je kolesar, ki je na krmilu prevažal potnika, trčil v peško. V Cerkljah na Gorenjskem je voznik s štirikolesnikom trčil v drog javne razsvetljave in se huje poškodoval.
Vozil je z neprilagojeno hitrostjo. Na Bledu pa so policisti obravnavali padec kolesarske na Savskem mostu.

Defenzivna vožnja in več pozornosti ter zbranosti bi preprečilo marsikatero nesrečo. Udeležence pozivamo, naj sledijo ravno temu in naj se izogibajo tveganjem, ki lahko povzročijo nesrečo.

Gore

Letalska policijska enota je z ekipo za reševanje v gorah minuli vikend posredovala v dveh težjih primerih. V soboto je v Iškem Vintgarju moški zdrsnil na podrtem drevju in padel na vejo. Zapičil si jo je pod pazduho Na kraju je močno krvavel. Prvo pomoč mu je nudila skupina, s katero je hodil, helikopterska ekipa pa ga je s pomočjo reševalcev na tleh imobilizirala, opravila dvig in odpeljala v zdravstveno ustanovo. Včeraj pa so reševalci pomagali alpinistki, ki je na Grintovcu padla zaradi odloma oprimka. Okoliščine kažejo, da sta se pri padcu odtrgali še dve varovali, preden jo je soplezalec uspel ustaviti. Pri tem je s telesom huje udarila v steno. Je huje poškodovana. Zaradi poškodb njeno življenje ni ogroženo.

V soboto je policijski helikopter s termovizijo na območju Kukove špice preverjal tudi informacijo o opaženem oranžnem ali rdečem signalu na gori. Posadka helikopterja je območje podrobno pregledala po vseh višinskih
slojih in na nasprotni južni strani našla baterijo z rdečim snopom svetlobe. Drugih posebnosti ni ugotovila. Na območju trenutno ni pogrešana nobena oseba.

Kriminaliteta

Na Partizanski cesti v Žireh je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujena je bila zlatnina manjše vrednosti. V hišo je
bilo vlomljeno tudi v Savici. Odtujen je bil manjši znesek denarja. Na Cesti Franceta Prešerna na Jesenicah pa je bilo vlomljeno v poslovni objekt.

Na Partizanski cesti v Kranju je storilec oškodovancu poškodoval vse štiri pnevmatike na osebnem avtomobilu.

Drzna tatvina

V petek opoldan je starejša občanka v stanovanjski hiši v Britofu zalotila neznano žensko, ki se ji je izgovorila, da želi vodo. Vrata hiše so bila odklenjena. Ženska ji je odtujila manjši znesek denarja.

Osumljenka je stara okoli 40 let, visoka je okoli 170 cm, ima črne lase, ki so speti v figo. Oblečena je bila v črno krilo. Vrata zaklepajte tudi, ko ste doma in na to prosimo opozorite vaše starejše sosede.