urednistvo@preteklih24.si

Vlomi na štajerskem koncu so se v preteklem koncu tedna kar vrstili

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 261 klicev, od tega 79 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 12 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 4 povoženja divjadi,
– 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 3 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

Ostal brez platišč in vrat avtomobila

Neznanci so z osebnega avtomobila, parkiranega na območju Slovenske Bistrice, odtujili platišča s pnevmatikami in vrata, s tem pa lastnika oškodovali za približno 2.000 evrov.

Vlomili skozi okno

Neznanec je vlomil skozi okno stanovanjske hiše na območju PP Slovenska Bistrica in odtujil nekaj gotovine, lastnike pa s tem oškodoval za
približno 2.000 EUR.

Tudi v Razvanju je bilo vlomljeno skozi okno stanovanjske hiše- odtujena je bila zlatnina, lastniki pa oškodovani za
približno 1.500 EUR.

Nekaj gotovine, računalniške in mobilne opreme pa je s seboj odnesel neznanec, ki je vlomil v stanovanjsko hišo na Ptuju, po nestrokovni oceni je nastala materialna škoda v višini 1.500 EUR.

Skozi balkonska vrata stanovanjske hiše na Ptuju je vlomil neznanec, ki je s seboj odnesel zlatnino, nekaj gotovine in drugih predmetov ter lastnike oškodoval za približno 1.000 EUR.

Tujci na dveh tovornih vozilih

Danes zjutraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na podvozju tovornega vozila bosanskih registrskih oznak, odkrili dva skrita državljana Maroka, v priklopniku drugega tovornega vozila bosanskih registrskih oznak pa še šest tujcev (Jemna, Alžirije in Maroka), ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so jih policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Včeraj dopoldne so policisti na območju PP Gorišnica obravnavali državljana Avstrije in Srbije, ki sta iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo, popoldne pa še državljana Češke.

Policisti PP Ruše obravnavali dve hujši kršitvi

Policisti PP Ruše so včeraj, v naselju Spodnja Selnica, okrog 13. ure izmerili hitrost vožnje 19-letnemu vozniku začetniku. Na odseku ceste, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, je vozil s hitrostjo 114 km/h. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa so podali obdolžilni predlog na sodišče. Zvečer so na območju Lovrenca na Pohorju ustavili še 52-letnega kolesarja, ki je pod vplivom alkohola (0,79 mg/l).