urednistvo@preteklih24.si

Prometna nesreča v kateri se je smrtno poškodoval motorist

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 187 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 550 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami, 1 s hujšimi poškodbami in eno s smrtnim izidom. Zasegli so 4 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 15 tatvin in 2 vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 23 primerih.


Slika je simbolična

 

 

14. 8.2020

Ob 10.26 je bila prometna nesreča v Izoli. 18-letni voznik osebnega avtomobila iz Slovenske Bistrice in 40-letni motorist iz Izole sta peljala od Belvederja proti naselju Izola. Tik pred razgledno točko je voznik osebnega avtomobila pričel zavijati levo čez polno neprekinjeno črto, v istem trenutku pa je voznik motornega kolesa prav tako zapeljal čez polno neprekinjeno črto in pričel prehitevati pred sabo vozeč osebni avto, ki je zavijal levo. Voznik motornega kolesa je s prednjim delom trčil v prednji del vozila 18-letnika in zdrsnil po vozišču proti razgledni točki, motorist pa se je zaustavil pod parkiranim vozilom Dacia Duster, katerega je uporabljala državljanka Madžarske. Odrejen preizkus alkoholiziranosti zoper oba voznika je pokazal 0.00 mg/l, motorist se je pri padcu lažje poškodoval. Vozniku osebnega avtomobila so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve 98/2 ZPrCP, motoristu pa plačilni nalog zaradi kršitve 98/2 in 52/3 ZPrCP.

V Portorožu so policisti zasegli kolo z motorjem, ki mu je potekla veljavnost prometnega dovoljenja, voznik pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan je nekdo na parkirišču pri tržnici v Kopru z osebnega avtomobila ukradel dve kolesi, vredni 1200 in 650 evrov. Gre za moški gorsko kolo KTM, belo-črne barve, in žensko gorsko kolo Giant, črno-zelene barve.

Ob 18.54 so policiste poklicali državljani Italije, štirje odrasli in dva otroka, ki se jim je pred Izolo na jadrnici pokvaril motor. Pomorski policisti so jih s službenim plovilom odvlekli so marine.

Tik pred polnočjo so policisti bili obveščeni, da naj bi v Kopru, na Ulici za gradom, gorela hiša. Gasilci so požar pogasili. Prve ugotovitve kažejo, da je nekdo vrgel neznano vnetljivo stvar v kontejner za biološke odpadke.
Vsebina v kontejnerju je zagorela, ogenj pa se je razširil na kovinski nadstrešek s pločevinasto streho. Škode je za približno 1000 evrov. Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

15. 8.2020

Ob 3. uri so v Kopru ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker je voznik začetnik, so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V kampu v Strunjanu je ponoči nekdo ukradel električno-baterijski skiro, znamke Kiaomi MI365, vreden 400 evrov.

Popoldan so pri Novi vasi nad Dragonjo zasegli osebni avto 23-letnemu Novomeščanu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na parkirišču ob plaži v Žusterni je nekdo z osebnega avtomobila ukradel dve kolesi, in sicer žensko kolo znamke Scoot, črno-vijolične barve, in moško gorsko kolo znamke Rock maschine, zelene barve.

Ob 16.16 so policisti v Tubljah ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila iz Idrije. Alkotest je bil negativen, hitri test na mamila pozitiven na kanabis. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. V postopku je izročil manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, cca 5g (marihuana), 38-letni sopotnik pa je izročil manjšo količino posušenih rastlinskih delcev in dva zavitka alu folije z manjšo količino bele prašnate snovi. Vozniku sledi obdolžilni predlog, posest manjše količine prepovedane droge
pa bo obravnavana kot prekršek.

V avtokampu v Ankaranu je nekdo gostom ukradel kolo znamke Bergamont Contrail 9.2, črno-belo-rdeč, vredno 3000 evrov, ki je bilo puščeno pri avtodomu in ni bilo priklenjeno.

Ob 19.30 je na Šaredu padel 26-letni voznik skuterja in se poškodoval. Odpeljan je bil v bolnico, odrejen je bil strokovni pregled. Vozil je neregistriran skuter, brez čelade. Zaradi nepravilne strani vožnje je zapeljal na nasip, padel in obležal, tam pa ga je našel mimo vozeči voznik. Po prvih podatkih je lažje poškodovan in mu sledi plačilni nalog.

Zvečer je bil v Izoli moški nasilen do partnerke in jo pretepal. Po prihodu policistov na kraj je z grožnjami nadaljeval, grozil je tudi policistu. Uporabljena so bila prisilna sredstva, odrejeno je bilo pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejane napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti (po 300/I KZ) in izdan plačilni nalog zaradi kršitev 6/4/1, 7/2, 22/1 ZJRM.

Prometna nesreča s smrtnim izidom

Ob 22.55 je v Štanjelu padel motorist, 30-letni domačin. Vozil je neregistriran KTM, čelade ni uporabljal. Ko je peljal po stranski cesti, je v križišču z drugo stransko cesto izgubil oblast in padel, od koder ga odneslo v kamniti zid. Zdravnik je na kraju potrdil smrt.

16. 8.2020

Ponoči so policisti v Luciji zasegli skuter 30-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ponoči so piranski policisti obravnavali nasilje v družini, ki se ponavlja. Nasilnemu moškemu je bilo odrejena prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba za nasilje v družini.

Ob 4. uri so policistidobili prijavo o nasilju v Luciji, kjer naj bi moški pretepal žensko. Policisti so na kraju ugotovili, da je kršitelj pijan, dekle pa poškodovano po obrazu in nogah … razbito je bilo tudi stanovanje. Poškodovano dekle so odpeljali v bolnišnico. Kršitelj, 29-letni Domžalčan, je bil najbrž pod vplivom alkohola in drog. Z dekletom se je sprl, pri tem pa najprej razbijal pohištvo, zatem pa pričel pretepati tudi njo. Osumljenega so pridržali, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva (po čl. 296/2 KZ).

Ob 4.20 pa so policisti v Portorožu obravnavali še eno kaznivo dejanje nasilništva. Dva moška sta v taksiju pretepala Koprčana in ga poškodovala. Policisti glede na prejete opise nasilnežev zbirajo informacije o dogodku.

V Strunjanu je ob 12.30 padel motorist. 38-letni voznik motorja naj bi padel zaradi grbin od korenin na vozišču. Preizkušen z alkotestom 0,0 mg/l. Po prvih podatkih je lažje poškodovan.

V Strunjanu je nekdo ukradel sup in vesla, rumeno belo barve, z napisom ZRAY, vreden 400 evrov.

Tudi sežanski policisti so obravnavali nasilje v družini in nasilnemu moškemu izrekli prepoved približevanja partnerki in otrokom. Sledi mi kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo ukradel kolo KTM, črne barve z oranžnimi odtenki, ki je bilo parkirano v boksu za kolesa ob fontani. Kolo je bilo zaklenjeno, na kraju je ostala preščipnjena ključavnica. Vredno je 1200 evrov.

V Izoli na plaži je nekdo ukradel nahrbtnik z denarnico, dokumenti in gotovino. V torbi so bili tudi ključi vozila, mobilni telefon Nokia …

Na Kmečki ulici v Kopru je nekdo popoldan ukradel tam parkiran moped znamke Piaggio, tip ZIP 25T, reg. številk KP8K-H7, belo-črne barve, vreden 700 evrov.

17. 8.2020

Ob 7. uri zjutraj je v Izoli 46-letna voznica osebnega avtomobila iz Izole izsilila prednost 29-letni kolesarki, prav tako iz Izole, ki je vozila po kolesarski stezi iz centra proti pokopališču. Kolesarka se je pri trčenju lažje poškodovala, povzročiteljici sledi plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 14. 8. 2020 od 6. ure, do ponedeljka, 17. 8. 2020 do 6. ure, prijeli 65 ilegalnih migrantov, in sicer:

Petek, 14. 8. 2020: na območju PP Ilirska Bistrica 2 drž. Albanije, 5 drž. Irana, 2 drž. Bangladeša in 1 drž. Indije, na območju PP Kozina 5 drž. Indije in 1 drž. Pakistana, na območju PP Piran 12 drž. Iraka in 1 drž. Turčije, na območju PP Koper pa 1 drž. Sirije in 1 drž. Palestine. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 2 tujca, in sicer 1 drž. Afganistana in 1 drž. Pakistana.

Sobota, 15. 8. 2020: na območju PP Piran so policisti obravnavali 4 drž. Kosova, na območju PP Kozina 1 drž. Irana, na območju PP Koper pa 1 drž. Palestine. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 9 tujcev, in sicer 1 drž. Palestine, 5 drž. Turčije in 3 drž. Pakistana.

Nedelja, 17. 8. 2020: na območju PP Koper so policisti obravnavali 8 drž. Iraka in 1 drž. Irana ter vodiča, drž. Moldavije, kateremu je bila odvzeta prostost in mu sledi kazenska ovadba. Na območju PP Piran pa 6 drž. Irana.