urednistvo@preteklih24.si

Kolesar z 1,9 promila alkohola v krvi, padel in se poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 150 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 42 dogodkov, s področja javnega reda in miru 50 dogodkov in s področja prometne varnosti 43 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 5 tatvin, 2 vloma in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 16 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 16. 8. 2020, od 6. ure in 17. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Štalcarij, Spodnje Bilpe in Rajndola izsledili in prijeli 22 tujcev (drž. Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli več tisoč evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili škarje za železo. Povzročili so za okoli 300 evrov škode.

Drzna tatvina

Včeraj, okoli 12. ure so policisti bili obveščeni o tatvini denarnice na Jamovi cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec starejšo oškodovanko ogovoril in ji pomagal pri hoji. Med tem ji je iz torbice odtujil denarnico z gotovino. Policisti o okoliščinah kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis neznanca: star okoli 50 let, močnejše postave, visok okoli 170 cm, rdeč v obraz s pikami oz. aknami, oblečen v pisano srajco, na glavi je nosil slamnik.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 20. ure se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu trčil v robnik, padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v potopne količke, padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.98 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.