urednistvo@preteklih24.si

Motorist trčil v kombi

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 372 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 80 dogodkov, s področja javnega reda in miru 140 dogodkov in s področja prometne varnosti 101 dogodek.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 7 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 58 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 34 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 14. 8. 2020, od 6. ure in 16. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja, Cerknice in Ljubljane izsledili in prijeli 8 tujcev (drž. Pakistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v objekt, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil ročno in električno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V Zagorju ob Savi je neznani storilec vlomil v klet in odtujil ročno in električno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

V Zagorju ob Savi je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil gotovino. Podjetje je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Grosuplju so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili denar. Po prvi oceni je nastalo za okoli 3.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 13. ure se je v Dolu pri Hrastniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je motoristi zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v kombi. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V soboto okoli 7. ure se je na cesti med Brinjami in Grosupljem zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti
zapeljala s ceste in trčila drevo. Pri tem sta se voznica in potnik v vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

V soboto ponoči se je na cesti med Litijo in Zagorjem ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležen voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčila v prometni znak, nato pa se je vozilo prevračalo in obstalo v jarku. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V soboto, okoli 10.30 se je na Poti heroja Trtnika v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

V petek, okoli 8. ure se je na Šišenski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.