urednistvo@preteklih24.si

Vse več reševanj v gorah

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 6 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Letalska policijska enota je včeraj dopoldan na dnu Snežne konte pod Malim Triglavom preverjala informacijo o najdenih kosih planinske opreme. Opremo so prevzeli in ugotovili, da več kosov pripada pokojnemu tujemu planincu, ki je tam umrl 18. marca letos.

Kriminaliteta

Na Ulici Tuga Vidmarja v Kranju je storilec poskušal vlomiti v stanovanje, na Zgornjem Jezerskem pa je bil obravnavan poskus vloma v osebni avtomobil.

V Kranjski Gori sta bili odtujeni kolesi.

V Srednjih Bitnjah pa so policisti obravnavali prijavo sumljivega zadrževanja dveh moških na dvorišču. Ko ju je lastnik zalotil, sta pobegnila. Pozivamo k skrbi za lastnino doma in na javnih krajih.

Gore

Zadnjih vikendi so bili v gorah zelo problematični. Obisk je bil velik, posledično je bilo več tudi nesreč. Samo zadnja dva vikenda so ekipe za reševanje v zraku in na tleh drugim reševale v več primerih. Med njimi na Vrtači zaradi poškodbe glave, na območju Špika se je poškodoval alpinist, plezalka pa na Ratitovcu. Še dva zaplezana planinca sta obstala na Bovškem Gamsovcu. Na Kokrškem sedlu so na brezpotju rešili planinca, na Dobrči si je planinka poškodovala roko, na več planinah so pomagali zaradi različnih bolezenskih stanj. Na Voglu so recimo pomagali tudi človeku zaradi izčrpanosti. To so samo nekatere od nesreč, ki v nobenem primeru nimajo garancije, da se bodo srečno končale.