urednistvo@preteklih24.si

Velenje: V požaru poškodovanih 11 vozil, škode za 100.000 evrov

Na telefonsko številko 113 so policisti na OKC PU Celje v zadnjih 24 urah sprejeli 280 klicev, od tega je bilo 70 interventnih dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Kriminaliteta

Konjiški policisti so obravnavali tatvino 20 litrov goriva na bencinskem servisu Petrol na počivališču Tepanje, katere je osumljen 45 letni državljan Romunije.

V Celju, na ulici Milčinskega je bilo iz hodnika stanovanjskega bloka odtujeno žensko kolo.

Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo v Mežici. Storilec je pregledal prostore ter odtujil 3 telefone, oblačila ter obutev, vse skupaj vredno okoli 800 eur.

Na Kidričevi cesti v Velenju je bilo vlomljeno v vrtno uto, iz katere lastniki pogrešajo več vrtnega orodja.

V Radljah ob Dravi je neznani storilec iz zaklenjenega prostora na gradbišču, odtujil več ročnega električnega orodja, vrednega preko 2000 Eur.

Na podlagi obvestila občana so policisti v Šentrupertu izsledili ilegalnega pribežnika, 34 letnega državljana Egipta. Policisti so ugotovili, da je v Slovenijo prišel iz Sarajeva skrit v prikolici tovornega vozila. Tujec je zaprosil za azil, zato je bil odpeljan v azilni dom.

Včeraj popoldne so policisti in kriminalisti zaključili z ogledom kraja požara na Stantetovi ulici v Velenju, v katerem je zgorelo več vozil. Z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da je bil požar na neznan način zaneten na osebnem avtomobilu Citroen Xara, od koder se je nato ogenj razširil na sosednja vozila v
garaži in druga vozila izven te garaže. Skupaj je bilo tako poškodovanih 11 vozil, zaradi močnega ognja je škoda nastala tudi na objektu. Skupno škodo ocenjujejo na okoli 100.000 Eur. Policisti in kriminalisti preiskujejo sum
kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Danes okoli pol druge ure zjutraj so ponovno zagorela tri vozila, ki so bila že uničena od prvega požara in pogašena. Kaj je razlog za ponovni požar bodo policisti in kriminalisti danes ugotavljali z ponovnim ogledom.

Prometna varnost

Obravnavali so policisti 11 prometnih nesreč, ena se je končala lažjimi telesnimi poškodbami.

Javni red in mir

Obravnavali so policisti 6 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnih prostorih.