urednistvo@preteklih24.si

Preiskava dveh kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami

Policisti Policijske postaje Izola so v začetku avgusta na območju Izole obravnavali dve kaznivi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po čl. 186/1 KZ-1).


FOTO: PP Izola

 

 

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 22-letni Izolan imel posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Osumljencu je bila odvzeta prostost do 48 ur. Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru je bila opravljena hišna preiskava stanovanjske hiše na območju Izole. Zaseženi so bili predmeti, ki se uporabljajo za umetno pridelavo konoplje, in skupno 660 gramov prepovedane droge konoplja.

 

Pri preiskavi drugega kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da 65-letni Izolan in njegov 36-letni sin na domačem naslovu na območju Izole pridelujeta konopljo, in sicer sta imela posajeno na domačem dvorišču. Policisti so 65-letnem osumljencu odvzeli prostost do 48 ur in na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru opravili hišno preiskavo stanovanjske hiše na območju Izole. Zaseženo je bilo skupno 14 rastlin, velikosti 160-180 cm, in še približno 100 gramov že pridelane prepovedane droge konoplja. Ravno tako je bila zasežena posoda za pridelavo konopljine smole.

Osumljenci so bili zaslišani in bo zoper njih podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Kopru.