urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav prijet pri vlomu v stanovanje

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 172 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 39 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 63 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v enem primeru nasilja v družini, kjer so izrekli
prepoved približevanja, policisti pa obvestila še zbirajo in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 20 krat na javnem kraju (ena oseb je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 13. 8. 2020, od 6. ure in 14. 8.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Predgrada in Ljubljane izsledili in prijeli 11 tujcev (drž. Afganistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Domžal je bilo vlomljeno v avtomat, od koder je bila odtujena hrana in pijača. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Prijet pri vlomu v stanovanje:

Včeraj, okoli 16. ure so policisti bili obveščeni, da je občan na območju Most zadržal moškega, ki je vlomil v stanovanje. Ugotovljeno je bilo, da je 40-letnik, ki je bil s strani policije že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, pristopil do stanovanja in s ključem, ki ga je predhodno odtujil iz poštnega nabiralnika vstopil v stanovanje. Pri pregledovanju stanovanja ga je zalotil znanec lastnika, ki je uspel osumljenca na kraju tudi zadržati do prihoda policistov. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, okoli 16.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti od Logaškega polja proti Rovtam. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom
alkohola (0,58 mg/l) izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v več prometnih znakov, nato pa na travniku trčil še v traktor, katerega je zaradi trčenja prevrnilo na bok. Po do sedaj znanih podatkih sta povzročitelj in voznik traktorja lažje poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.