urednistvo@preteklih24.si

V vagonu s koruzo policisti odkrili dva državljana Afganistana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 78 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 245 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.


Slika je simbolična

 

 

Posredovali so zaradi 15 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Policisti PP Krško so bili okoli 15. ure obveščeni o prometni nesreči v Brestanici, kjer naj bi na parkirnem prostoru voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja nesreče. Pobeglega 73-letnega povzročitelja so izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli vozilo

Nekaj po 18. uri so krški policisti pri Gorici ustavili voznika kombiniranega vozila Citroen Jumper. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,49 miligramov alkohola. Kombi so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 12. 8. je v Jelšah na območju PP Krško nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnike oškodoval za okoli 1300 evrov.

Na Šentjernejski cesti v Novem mestu je neznanec iz gostinskega lokala odtujil tobačne izdelke in menjalni denar. Škode je za okoli 250 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju odkrili dva državljana Irana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov natovorjenih s koruzo, našli dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim varnostnim organom.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 13. 8. na območju kraja Kalce – Naklo ustavili kombi nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža 26 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 26-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 17 državljani Pakistana, šestimi državljani Bangladeša in tremi državljani Afganistana pa še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so na območju Velikih Malenc, Boršta (PP Brežice), Preloke, Dalnjih Njiv (PP Črnomelj), Cerovega Loga (PP Šentjernej) in Novega mesta izsledili in prijeli še 18 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Afganistana, sedmimi državljani Bangladeša, državljanom Pakistana in državljanom Maroka še potekajo.