urednistvo@preteklih24.si

Sin na dvorišču našel hudo opečeno mamo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 178 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 50 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 54 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in v 3 primerih poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v enem primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju (ena oseb je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 12. 8. 2020, od 6. ure in 13. 8.2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Kamnika je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bilo odtujeno orožje. Lastnik je oškodovan okoli 1000 evrov.

Na območju Medvod je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena oprema prostora. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Zagorju ob Savi je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina in alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Požar:

Danes, nekaj po 1.30 so policisti bili obveščeni o požaru na Letališki cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je iz do sedaj še neznanega razloga zagorelo osebno vozilo znamke Bmw. Policisti bodo tekom današnjega dne nadaljevali z zbiranjem obvestil in opravili ogled kraja, nato pa o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hude poškodbe:

Včeraj zvečer so policisti bili obveščeni dogodku na območju Grosuplja, kjer je bila huje opečena 44 letna ženska. Poškodovano je na dvorišču našel njen sin. Odpeljana je bila v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa je ogroženo. Kako je
do poškodb osebe prišlo še ni znano. Prav tako niso znane druge okoliščine
dogodka in policisti še opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila.

V povezavi z dogodkom na širšem območju Grosuplja policisti iščejo pogrešano osebo, partnerja poškodovane ženske.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj smo obravnavali dve prometni nesreči v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in kolesar. V enem primeru je bil vzrok izsiljevanje prednosti s strani voznika osebnega vozila, v drugem pa neprilagojena hitrost kolesarja. V obeh nesrečah sta se kolesarja lažje poškodovala, povzročiteljema pa je bil izdan plačilni nalog.