urednistvo@preteklih24.si

Odrejen pripor osumljencu drznih tatvin

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja drzne tatvine, so policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška danes na zaslišanje k preiskovalni sodnici, privedli 28-letnega drž. Slovenije.


Slika je simbolična

 

 

 

Osumljeni je dejanje izvršil konec julija na območju Ljubljane, na način, da je oškodovanki v bližini vhoda v stanovanjski blok, z vratu strgal verižico.

Policisti so s kriminalistično preiskavo uspeli ugotoviti identiteto osumljenca in mu včeraj odvzeli prostost. Preiskovalna sodnica mu je po zaslišanju odredila pripor. V preteklosti je bil že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja.

Policisti 28-letnika sumijo še več podobnih dejanj na območju mesta Ljubljana, kjer so žrtve večinoma starejše občanke, zaradi česar s preiskavo nadaljujejo. Vse občane pozivamo, da o morebitnih do sedaj neprijavljenih primerih o tem obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo enoto policije.

Preiskano kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari v centru Ljubljane

Policisti policijske postaje Ljubljana Center so bili v začetku tega meseca obveščeni o dogodkih na Križevniški ulici in Židovski stezi v Ljubljani, ko je tam skupina mlajših moških poškodovala drevesa v cvetličnih koritih ter s kamnom razbila okno ene izmed hiš.

O slednjem dejanju na Židovski stezi je oškodovanka obvestila policiste, ki so osumljence dejanj kmalu po dogodku izsledili. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je okno poškodoval 20-letnik iz omenjene skupine. Po objavljenem pozivu v medijih je kaznivo dejanje poškodovanja dreves na Križevniški ulici prijavil tudi drug oškodovanec. Policisti so ugotovili, da sta isti 20-letnik in 21-letnik iz te družbe prevrnila tudi drevo v cvetličnem koritu in ga poškodovala.

Zoper oba osumljena bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.