urednistvo@preteklih24.si

Moški v Izoli grozil, da bo zažgal lokal

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 134 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v petih primerih.


Slika je simbolična

 

 

V Seči je nekdo iz predavalnice v stavbi ukradel projektor znamke Casio, vreden 3600 evrov.

Pred osnovno šolo v Izoli je nekdo ukradel zaklenjeno kolo, znamke KTM, črne barve, vredno 200 evrov. Izpred hiše na Dimnikarski v Kopru je nekdo popoldan ukradel zaklenjeno kolo treking izvedbe, znamke Trek, svetlo modre
barve, vredno 550 evrov. S parkirišča pred eno od koprskih trgovin pa so ukradli kolo znamke Lapierre, tip EDGE217, modre barve, vredno 550 evrov.

Zvečer so policisti prejeli prijavo, da je nekdo iz vozila, parkiranega v Podgorju, ukradel bančne kartice. Kasneje je bil opravljen tudi dvig večje vsote denarja. Policisti zadevo preiskujejo.

Ob 21.15 je moški v Izoli grozil, da bo zažgal lokal. Grozil in zmerjal je zaposlene v različnih lokalih in trgovinah v Izoli. Policisti so 49-letnega Ljubljančana izsledili v centru, odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

V Kopru na Markovcu so policisti ob 3. uri ustavili osebni avto, ki ga je vozil 45-letni domačin. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo ni registrirano, tablice ne pripadajo vozilu, alkotest pa mu je pokazal 0,64 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Ma območju PU Koper sta bila od 6. ure 12. 8. 2020 do 6. ure 13. 8. 2020 prijeta 2 ilegalna migranta, in sicer na območju PP Ilirska Bistrica državljan Pakistana, na območju PP Kozina pa državljan Afganistana. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 8 državljanov Afganistana. Postopki še potekajo.