urednistvo@preteklih24.si

Kolesar z 1,8 promila alkohola v krvi, padel in se poškodoval

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami; 6 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj dopoldan obravnavali padec osebe z nižje višine na zasebnem zemljišču. Tuja krivda je izključena.

V Lescah so policisti včeraj zvečer obravnavali požar na osebnem avtomobilu. Tuja krivda je izključena.

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali osem kršitev nedovoljenega kampiranja. Proti kršiteljem so uvedli prekrškovne postopke.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

Opoldan je voznik s kombijem na Primkovem trčil s kolesarjem, ki je huje poškodovan.

Sredi popoldneva pa je bil drug kolesar v prometni nesreči udeležen še na Spodnjem Jezerskem. Padel je zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in alkohola (0,91 mg/l).

Kriminaliteta

V Begunjah na Gorenjskem je bilo vlomljeno v pomožni objekt in v njem poškodovane stvari. Lastnik zaenkrat ne pogreša ničesar.

Radovljiški policisti so obravnavali tatvino denarnice in prenosnega računalnika iz vozila, ki je bil parkiran v kampu. Računalnik je lastnik kasneje našel. Na vozilu je bilo odprto okno. V Radovljici pa so policisti obravnavali prijavo poskusa tatvine artiklov iz trgovine. V dejanju naj bi sodelovale štiri osebe. Dve ženski sta zamotili prodajalko, dva moška pa sta vmes poskušala s stvarmi v vrednosti okoli 160 evrov brez plačila zapustiti trgovino. Prodajalka ju je zalotila. Storilci so zbežali. Postopek še poteka.