urednistvo@preteklih24.si

Trčenje treh vozil na štajerski avtocesti

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 162 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 44 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 51 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 2 vloma in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 17 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 11. 8. 2020, od 6. ure in 12. 8.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ivančne Gorice, Kočevja, Knežje Lipe in Ljubljane izsledili in prijeli 11 tujcev (drž. Pakistana, Bangladeša in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso
zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtuje nnakit. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Prometna varnost
Prometni nesreči:

Včeraj, okoli 7.30 so policisti bili obveščeni o naletnem trčenju treh vozil na štajerski avtocesti od Šentjakoba proti priključku na severno ljubljansko obvoznico. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči se je ena izmed voznic lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj nekaj pred 19. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Rakekom in Podskrajnikom. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila vozila z neprilagojeno hitrostjo in zapeljala z vozišča, kjer je nato vozilo obrnilo na streho. V nesreči se je voznica lažje poškodovala, izdan ji je bil plačilni nalog.