urednistvo@preteklih24.si

Pretvarjali so se, da so delavci elektro podjetja in ju oropali

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Slika je simbolična

 

 

V okolici Šentjerneja so kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli kmetijski traktor.

Posredovali so zaradi 18 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Drzna tatvina

Na dvorišče stanovanjske hiše v Velikih Poljanah so se dopoldne z osebnih avtomobilom pripeljali neznanci. Pod pretvezo, da so delavci elektro podjetja in si zaradi menjave električnega voda ogledujejo teren, je eden izmed njih oškodovanca in oškodovanko zvabil iz stanovanjske hiše na bližnji travnik. Njuno odsotnost so izkoristili ostali storilci, ki so vstopili v odklenjeno hišo, pregledali prostore in našli ter odtujili več kosov nakita in dokumente. Oškodovanca sta šele po odhodu storilcev ugotovila, da sta bila žrtev kaznivega dejanja.

Vlom

V Šentjuriju na Dolenjskem je med 10. 8. in 11. 8. nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil električni vrtalni stroj in meso iz zamrzovalne skrinje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Črnomaljski policisti so na območju Ručetne vasi izsledili in prijeli tri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujcem še potekajo.