urednistvo@preteklih24.si

Otroška igra se je za enega izmed otrok končal v bolnišnici

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 177 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v enem primeru.


Slika je simbolična

 

Dopoldan so policisti v Sv. Antonu ustavili voznico skuterja Piaggio, tip ZIP 25 4T. Zaradi suma predelave moped je bil za moped odrejen izredni tehnični pregled, kjer so ugotovili, da je moped dejansko predelan (izmerjena hitrost 73 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.56 je 56-letni državljan Nemčije vozil motorno kolo od Pivke proti Ilirski Bistrici. Med Parjami in Drskovčami je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča izgubil nadzor nad vozilom in padel po cestišču. Pri tem se je poškodovala sopotnica, 26-letna državljanka Nemčije. Odpeljana je bila v ZD Ilirska Bistrica (po prvih podatkih je lažje poškodovana). Zaradi kršitve ZPRCP člen 37, odstavek 5, zveza 3, je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Na Kajuhovi v Izoli je nekdo iz kleti ukradel električni skiro Xiaomi M365 PRO, črne barve, vreden 450 evrov.

Ob 20.20 smo bili obveščeni, da je v Vrbovem nekdo z vozilom zbil otroka. Policisti so na kraju ugotovili, da so se otroci igrali v grmovju skrivalnice, nenadoma pa je eden od njih, star 12 let, skočil na cesto v trenutku, ko je po vaški ulici mimo stanovanjske hiše pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila. Otrok se je zaletel v prednji desni blatnik vozila. Na kraju so ga oskrbeli reševalci ZD Ilirska Bistrica, zatem pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v SB Izola v nadaljnjo oskrbo (sum na zlom golenice). Staršem bo izdan plačilni nalog po ZPrCP 7/3/2 zaradi opustitve dolžne skrbi oz. nadzorstva nad otrokom.

Ob 22.50 so imeli policisti na Kastelcu v postopku voznika osebnega avtomobila. Ob tem sta se pričela razburjati tako 66-letni voznik kot tudi 27-letni sopotnik, oba z okolice Ilirske Bistrice, sopotnik je policistom celo grozil, oba pa sta jih žalila. Vozniku je bil izdan plačilni nalog po čl. 7/2 in 22/1 ZJRM, sopotniku pa po ZOizk, PLN po čl. 7/2 ZJRM in po čl. 27 čl. ZPRCP – izstop iz vozila. Temu sledi še kazenska ovadba zaradi izrečenih groženj.

Zvečer je nekdo v Izoli ukradel moped Piaggio Zip, reg. KP6JR0, vreden 600 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo od 6. ure 11. 8. 2020 do 6. ure 12. 8. 2020 prijetih 8 ilegalnih migrantov: PP Ilirska Bistrica 4 državljani Afganistana, PP Piran 4 državljani Iraka.