urednistvo@preteklih24.si

Voznik z 1,77 promila alkohola v krvi, trčil v prometno signalizacijo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 166 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Slika je simbolična

 

 

V Novem mestu so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in v Črnomlju zasegli avtomobil kršitelju cestno
prometnih predpisov.

Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitega prehoda državne meje.

PROMETNA VARNOST

Nesrečo povzročil motorist

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 34-letni voznik motorja Honda F600 zaradi nepravilnega prehitevanja z motorjem oplazil osebni avtomobil, izgubil oblast nad motorjem in padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da motorist nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran motor na katerem ni bilo nameščene registrske tablice in storil še več kršitev cestno prometnih predpisov in med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Motor so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocestnem priključku pri Dobruški vasi. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v prometno signalizacijo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligramov alkohola (1,77 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in zaradi vožnje pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Črnomaljski policisti so okoli 22. ure med kontrolo prometa v Gribljah ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 27-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,32 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelja pridržali

V noči na 11. 8. so policisti PP Novo mesto na Ljubljanski cesti ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 53-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola (1,66 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomil v skladišče

Med 5. 8. in 10. 8. je v Semiču nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil več toplotnih črpalk in klimatskih naprav. Škode je za okoli 5000 evrov.

Izkoristil odsotnost stanovalke

V Črnomlju je okoli 12. ure neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalke, ki se je nahajala na vrtu in vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denarnico z dokumenti, bančno kartico in denarjem.

 

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi držane meje

Črnomaljski policisti so pri Bregu pri Sinjem Vrhu izsledili in prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Policijski postopek s tujcem še poteka.