urednistvo@preteklih24.si

V treh prometnih nesrečah, štiri poškodovane osebe

Včeraj, 10. avgusta ob 12.15 uri, je bila Policija obveščena o nesreči pod vzletiščem za jadralne padalce in zmajarje na Kobali (Občina Tolmin), kjer se je predvidoma lažje poškodovala 61-letna jadralna padalka, državljanka Poljske.


Slika je simbolična

 

 

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je poljska jadralna padalka vzletela včeraj okoli 10.15 ure z vzletišča na Kobali. Že po nekaj minutah letenja jo je zaradi neizkušenosti zaneslo proti pobočju in proti drevesom, kjer je zasilno pristala in se lažje poškodovala (poškodba gležnja desne noge). Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin, ki so
jadralno padalko in padalo z vrvno tehniko spustili z drevesa. Po nudeni prvi pomoči v ZD Tolmin so poškodovanko odpeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

V prometni nezgodi II. kategorije v Baški grapi na Tolminskem poškodovana 52-letna voznica avtomobila

Včeraj, 10. avgusta ob 21.18 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v naselju Podbrdo pri tamkajšnjem bencinskem servisu (Občina Tolmin) in v kateri sta bilu udeleženi dve motorni vozili. Policisti so z
zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila ob 21.05 uri blizu ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in v kateri je bil udeležen 22–letni voznik kombija (povzročitelj) in 52–letna voznica osebnega avtomobila. 22-letni voznik se je z vozilom z dovozne poti hale vključeval na glavno regionalno cesto za Hudajužno in s kombijem zapeljal na glavno cesto v trenutku, ko mu je pravilno po glavni cesti z leve strani (iz Podbrda proti Hudajužni) pripeljala 52-letna voznica avtomobila. 22-letni voznik je kljub umikanju voznice avtomobila v levo s prednjim delom kombija čelno trčil v zadnji desni del osebnega avtomobila. V prometni nesreči je bila predvidoma lažje poškodovana 52-letna udeležena voznica avtomobila, na vozilih je nastala materialna škoda. Na kraju so poleg policistov PP Tolmin kasneje posredovali tudi gasilci PGD Tolmin, ki so zavarovali kraj dogodka in
nudili pomoč reševalcem NMP ZD Tolmin pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila odpeljana na nadaljnji pregled v bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Glede na vsa ugotovljena dejstva in težo telesnih poškodb bodo tolminski policisti 22-letnemu povzročitelju prometne nezgode izdali plačilni nalog.

V prometni nezgodi II. kategorije na Ajdovskem poškodovana voznica avtomobila

Včeraj, 10. avgusta ob 15.50 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti izven naselja Cesta (Občina Ajdovščina) in v kateri je bila udeležena 78-letna voznica osebnega avtomobila. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je voznica peljala iz Ceste proti Ajdovščini. Tik pred Ajdovščino je z vozilom zapeljala desno izven vozišča in posledično trčila v drevesa (ciprese) ob cesti, zatem pa je vozilo prevrnilo na streho. V prometni nezgodi je bila omenjena voznica telesno poškodovana. Na kraju so posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in vozišče očistili razlitih motornih tekočin. Poškodovano voznico so na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina in jo po nudeni prvi pomoči na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V prometni nesreči II. kategorije na hitri cesti med Vrtojbo in Selom dve osebi lažje poškodovani

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 10. avgusta ob 21.23 uri, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Vrtojbo in Selom, blizu počivališča Šempas,, kjer se je v zadnji del osebnega avtomobila zaletel voznik tovornega vozila; dve osebi sta bili poškodovani. Ugotovljeno je bilo, da je 58–letni voznik osebnega vozila vozil po hitri cesti iz Vogrskega proti Selu, za njim pa je vozil 38-letni voznik tovornega vozila. Ko sta se pripeljala mimo počivališča Šempas je voznik avtomobila zmanjšal hitrost, voznik tovornega vozila pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del njegovega vozila. V prometni nezgodi sta bila 58-letni voznik avtomobila in 54–letna sopotnica predvidoma lažje telesno poškodovana. Po nudeni oskrbi na kraju so oba poškodovanca reševalci NMP ZD Nova Gorica odpeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri gorici. Na kraju so poleg policistov in reševalcev posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in GRC Ajdovščina.
Prometni policisti so 38-letnemu vozniku tovornega vozila zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prekratka varnostna razdalja, kršitev drugega odstavka 44. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

Tatvina goriva

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 10. avgusta, obravnavali tatvino goriva iz avtobusa, ki je bil parkiran na območju naselja Temnica (Občina Miren-Kostanjevica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred nekaj dnevi iz rezervoarja omenjenega vozila iztočil približno sto litrov goriva in po dejanju kraj zapustil ter odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz kletnih prostorov ukradli igralno konzolo

Novogoriški policisti so včeraj, 10. avgusta, obravnavali tatvino igralne konzole znamke Sony Playstation, model PS4 iz kleti stanovanjskega bloka v Šempetru pri Gorici. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v višini približno 250 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznani storilec iz stanovanjske hiše ukradel prenosni računalnik

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 10. avgusta dopoldne, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Solkanu. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času odsotnosti oškodovanca v zadnjih dneh vlomil v omenjeni objekt in pregledal prostore ter si prilastil prenosni računalnik. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodba pri delu

Danes, 11. avgusta ob 10.15 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestil o delovni nezgodi v eni od gospodarskih družb v Opatjem selu, kjer se je pri delu poškodoval 42-letni delavec (poškodba prste desne roke). Poškodovanca so kasneje zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici.

Na Goriškem ukradli žensko kolo

Danes, 11. avgusta ob 11.43 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino ženskega kolesa znamke Bottecchia, sive barve, vredno približno 400 evrov, izpred stanovanjske hiše na območju Nove Gorice. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.