urednistvo@preteklih24.si

Tatvine poljščin so v poletnih mesecih vse pogostejše

V Šmihelu v Novem mestu je v noči na 10. 8. nekdo z zelenjavnega vrta odtujil okoli 50 kilogramov paradižnika in 5 kilogramov paprike.


FOTO. PU Novo mesto

 

 

V poletnih mesecih običajno policisti prejmejo več obvestil občanov o tatvinah vrtnin in poljščin. Na Policijski upravi Novo mesto se zavedamo, da gre v teh primerih za protipravna ravnanja, ki pomembno vplivajo na občutek varnosti
občanov ne glede na to, da gre v večini primerov za manjšo premoženjsko škodo.

V okviru kadrovskih zmožnosti se s povečano prisotnostjo policistov in drugimi oblikami policijskega dela prizadevajo preprečevati tovrstna dejanja na tistih območjih, kjer so zaznane gostitve tatvin. Poleg domačih
policistov občasno naloge patruljiranja opravljajo tudi policisti vodniki službenih psov in policisti postaje konjeniške policije. Policistka in policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana so se minuli konec tedna pridružili našim policistom in 7. 7. so izvajali naloge na območju Velikega Mraševega in Podbočja (PP Krško) in 8. 7. v okolici Novega mesta.

Občane pozivajo, da nas obveščajo o sumljivih vozilih in osebah, ki izvršujejo ali bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj. Prepričani so, da so policisti v sodelovanju z občani lahko še bolj učinkoviti pri preprečevanju premoženjskih kaznivih dejanj.

.