urednistvo@preteklih24.si

Nesreča tovornjaka med Logatcem in Uncem

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 32 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 69 dogodkov.


FOTO: Boštjan Zrimšek

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in v 3 primerih poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 10. 8. 2020, od 6. ure in 11. 8.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Pijave Gorice in Ljubljane izsledili in prijeli 7 tujcev (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

Na območju Ribnice je bilo vlomljeno v gospodarski objekt, od koder je bila odtujena motorna žaga. Lastnik je oškodovan okoli 1000 evrov.

Požar:

Včeraj, okoli 20.30 so policisti bili obveščeni o požaru v okolici Moravč. Ugotovljeno je bilo, da je iz do sedaj še neznanega vzroka zagorel plastični zabojnik ob objektu, ogenj pa se je nato razširil na leseno lopo ob hiši, ki je v celoti pogorela. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometni nesreči:

Včeraj, nekaj po 19. uri se je na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila s priklopnikom in voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik tovornjaka, ki je vozil po voznem pasu v smeri Kopra, zaradi počene pnevmatike izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je na prehitevalni pas in trčil v osebno vozilo na tem pasu, nato pa zapeljal še naprej levo in trčil ter prebil odbojno ograjo, priklopno vozilo pa je se pri tem prevrnilo. Osebno vozilo je pri tem ostalo ukleščeno pod levimi kolesi priklopnega vozila. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil promet v obeh smereh oviran, saj je potekal le po voznem občasno pa samo po odstavnem pasu. Trenutno sta na tem delu ceste še vedno zaprta oba prehitevalna pasova. Policisti glede vseh okoliščin nesreče še zbirajo obvestila in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj po 11. uri je v križišču Vojkove in Dimičeve ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je kljub rdeči luči na semaforju zapeljal v križišče, kjer je nato v njega trčila voznica osebnega vozila. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.