urednistvo@preteklih24.si

Nasilnežu, ki je poškodoval nekdanjo partnerko, izrekli prepoved približevanja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 5 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, ponareditev denarja in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Nasilje v družini:

Policisti so včeraj obravnavali moškega, ki je v zasebnem prostoru lažje poškodoval nekdanjo partnerko. Dogodek policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje, moškemu pa so izrekli tudi prepoved približevanja žrtvi. Prijavite nasilje, ko do njega pride!

Dogodki:

Včeraj so policisti na območju Kranja v napovedani akciji nadzora hitrosti v nekaj urah ugotovili 29 kršitev prometnih pravil. V 18 primerih so vozniki prekoračili hitrost. V naselju je na omejitvi 50km/h najhitreje vozil voznik s 85 km/h.

Devet kršiteljev, ki so prekoračili hitrost, je bilo motoristov, en voznik tovornega vozila, ostali pa so bili udeleženci z osebnimi vozili. V poostrenem nadzoru se je izkazalo, da je bilo kršitev manj na krajih, kjer so bili policisti vidni, medtem, ko so bile večje prekoračitve ugotovljene pri izvajanju meritev iz civilnega vozila in brez asistence policistov.

V Kokri so se občani policistom včeraj tudi osebno zahvalili za njihovo prisotnost. Z nadzori bodo policisti
nadaljevali.

Divjad je bila minuli dan povožena v Spodnjih Dupljah in Lescah.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Zjutraj je kolesarka v Kranju padla preko krmila kolesa in se poškodovala. Glede na zbrana obvestila je eno roko spustila s krmila kolesa, z drugo pa začela zavirati.

Še ena kolesarka pa je pri manevru zaviranja padla med vožnjo s Krvavca. Kolesarjem ne gre prav dobro, v nesrečah so udeleženi praktično vsakodnevno in skoraj vsi so poškodovani.

Kriminaliteta

V Mojstrani je bilo vlomljeno v objekt za izvajanje dejavnosti. Odtujen je bil manjši znesek denarja.

Na Ješetovi in Bavdkovi ulici v Kranju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil denar in nakit.

V Ribčevem Lazu in naselju Brod v Bohinju pa je bilo vlomljeno v dve vozili.

V drugem primeru je bil odtujen nahrbtnik. Obakrat je bilo na vozilu razbito steklo. Stvari, ki so lahko tarča tatov ne puščajte v vozilu.